Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΕΑΝ (1941-1945): Πανελλήνιος Ένωση Αγωνιζόμενων ΝέωνΚωδικός: 978-960-8351-05-9Έτος έκδοσης: 2004Συγγραφέας: Χατζηβασιλείου, ΕυάνθηςΕκδοτικός οίκος: Σύλλογος προς Διάδοσιν Ωφελίμων ΒιβλίωνΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΠΕΑΝ (1941-1945): Πανελλήνιος Ένωση Αγωνιζόμενων Νέων
Tιμή Καταλόγου:21.00
Έκπτωση:52%
Τελική Τιμή:10.00€

[...] Η παρούσα μελέτη αποτελεί εγχείρημα ιδιότυπο, κατά το ότι επικεντρώνεται στην ιστορία μίας συγκεκριμένης μικρής αθηναϊκής οργάνωσης. Δεν είναι, ασφαλώς, μία ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης, ούτε καν της αντιστασιακής Αθήνας στο σύνολό της. Ακόμη, δεν είναι η ιστορία των ΠΕΑΝιτών ως ατόμων· οι προσωπικές εμπειρίες ή ο ατομικός ηρωισμός συγκροτούν σημαντικά στοιχεία της πορείας της ΠΕΑΝ, αλλά δεν αποτελούν το κύριο πεδίο της έρευνας. Το βιβλίο αναφέρεται στη δράση της οργάνωσης αυτής καθ' εαυτής. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι αγώνες, οι στόχοι, οι πολιτικές θέσεις της ίδιας της ΠΕΑΝ. Μοιραία, έτσι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις αποφάσεις και στις πρωτοβουλίες της ηγεσίας της, παρά στις εμπειρίες των μελών της. Αυτό όμως είναι, σε μεγάλο βαθμό, αναπόφευκτο σε ένα παρόμοιο εγχείρημα· και η ερευνητική αυτή προτεραιότητα μόνον εν μέρει εξισορροπείται από την ευρεία χρήση μαρτυριών των μελών της οργάνωσης. Τέλος, δεν πρόκειται για έρευνα που εντάσσεται στη γενικότερη προσέγγιση του ελληνικού νεολαιίστικου κινήματος· η ΠΕΑΝ δεν μελετάται εδώ πρώτιστα με την ιδιότητα της ως "νεανικής" οργάνωσης· μελετάται ως ομάδα αντιστασιακή - δηλαδή πολεμική και πολιτική - με το νεολαιίστικο στοιχείο να αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η Αντίσταση των πόλεων: μεταξύ της λησμοσύνης και του θρύλου 
Το ζήτημα των πηγών και οι δυσκολίες της έρευνας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΣΝ ΣΤΗΝ ΠΕΑΝ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1941 - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1942) 
Ο Κώστας Περρίκος και η ΣΣΝ
Η ίδρυση της ΠΕΑΝ, φθινόπωρο 1941: διάρθρωση και στόχοι
Οι σχέσεις της ΠΕΑΝ με το Κάιρο και με ομοειδείς οργανώσεις έως το 1943
Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ΠΕΑΝ, μία ειδική σχέση 
Νεολαία και Αντίσταση. Μεγαλώνοντας στην κατοχική Αθήνα
Οι πρώτες παρεμβάσεις.

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 374
Θέματα: Ελλάδα, 1939 έως 1945 (συμπεριλαμβανομένου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου), Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα