Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κείμενα πολιτικής οικονομίας και θεωρίας της πολιτικήςΚωδικός: 978-960-256-147-8Έτος έκδοσης: 1996Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΕκδοτικός οίκος: ΕΞΑΝΤΑΣΜακροοικονομική

Κείμενα πολιτικής οικονομίας και θεωρίας της πολιτικής
Tιμή Καταλόγου:14.20
Έκπτωση:58%
Τελική Τιμή:5.90€

Στα κείμενα που περιλαμβάνονται στη συλλογή αυτή παρακολουθούμε την πορεία προς τη συγκρότηση μιας ενιαίας κοινωνικής επιστήμης ως πολιτικής οικονομίας, από τις πρώτες προσπάθειες έως την αμφισβήτηση και την υπονόμευση της στις σύγχρονες προσεγγίσεις του 20ου αιώνα. Η αλλαγή αυτή συνιστά ταυτόχρονα και μια αλλαγή στη μέθοδο. Στις απαρχές της επιστήμης της πολιτικής οικονομίας εθεωρείτο αυτονόητη η σύνδεση των προβλημάτων της αγοράς και της πολιτικής με μια ηθική θεωρία της ευδαιμονίας, ενώ οι σύγχρονες τοποθετήσεις χαρακτηρίζονται από την αποσύνδεση των προβλημάτων περιγραφής των κοινωνικών επιστημών από αξιολογήσεις· η αποσύνδεση αυτή και η αμφισβήτηση της ενότητας της πολιτικής οικονομίας ως ηθικής επιστήμης έχει οδηγήσει σε αντίστοιχη αμφισβήτηση του ίδιου του αντικειμένου της κοινωνίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 405
Θέματα: Μακροοικονομική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα