Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ιστορία της πολιτικής σκέψηςΚωδικός: 978-960-16-2657-4Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Haddock, BruceΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΙστορία, Πολιτική και κυβέρνηση

Ιστορία της πολιτικής σκέψης
Tιμή Καταλόγου:24.35
Έκπτωση:60%
Τελική Τιμή:9.80€

Η καλογραμμένη και πρωτότυπη αυτή μελέτη του Bruce Haddock συνδυάζει την ιστορική και τη θεωρητική ανάλυση, εντάσσοντας την πολιτική σκέψη στο εκάστοτε θεσμικό, πολιτιστικό και οικονομικό πλαίσιο που αναλύει. Με αφετηρία τις τρομακτικές αλλαγές που επέφεραν στον κόσμο η Γαλλική και η Αμερικανική Επανάσταση, το βιβλίο παρουσιάζει την εξέλιξη της πολιτικής σκέψης, καθώς και τη σταδιακή παγίωση πολιτικών αντιλήψεων και πρακτικών που ερμηνεύουν και την παρούσα πολιτική συνθήκη στη Δύση. Τα κεφάλαιά του οργανώνονται γύρω από βασικά θέματα, όπως η ελευθερία, η κοινωνική ευημερία, το έθνος-κράτος, ο ολοκληρωτισμός, και εστιάζουν στις απόψεις σημαντικών στοχαστών (. . .), οι οποίοι με τα έργα τους όχι μόνο οδήγησαν την πολιτική σκέψη στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αλλά και καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις σε πρακτικό επίπεδο.(. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 372
Τίτλος πρωτότυπου: A History of Political Thought
Θέματα: Ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα