Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Από το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των ΣκοπίωνΚωδικός: 978-960-01-0352-6Έτος έκδοσης: 1992Συγγραφέας: Καργάκος, Σαράντος Ι., 1937-Εκδοτικός οίκος: Gutenberg - Γιώργος & Κώστας ΔαρδανόςΕλλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία

Από το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων
Tιμή Καταλόγου:9.11
Έκπτωση:24%
Τελική Τιμή:6.90€

Τα κείμενα αυτά σε πρώτη μορφή γράφτηκαν στο ορεινό χωριό του Πάρνωνα, τα Βέροια, που όπως πιστεύει -κι εγώ το πιστεύω- ό κ. Γ. Χιονίδης συνδέονται ονοματικά με τη μακεδονική Βέροια. Η συγγραφή τους άρχισε τον Ιούνιο του 1989 καί τελείωσε την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Έμειναν φυλαγμένα στο χωριό. Πέρσι, λόγω της οξύνσεως των εθνικών μας θεμάτων, μου εζητήθη από την Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Β` Περιφερείας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη ν` αναπτύξω ένα θέμα κάπως επικαιρικό. Πράγματι, στις 17 Νοεμβρίου 1991 στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών έκανα μία ομιλία με θέμα: `Οι Σκοποί των Σκοπίων`. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού μου έδωσε το έναυσμα ν` αρχίσω τη δημοσίευση στο περιοδικό `ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ`. Πολλοί είναι εκείνοι που με παρότρυναν να εκδώσω τα δημοσιεύματα αυτά σε βιβλίο. Δίσταζα. Όμως οι δισταγμοί μου ήρθησαν, όταν άνθρωποι υψηλού πνευματικού ήθους μου υπέδειξαν ότι έχω πατριωτικό χρέος να το πράξω. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 294
Θέματα: Ελλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα