Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι εγκυκλοπαιδιστέςΚωδικός: 978-960-410-381-2Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Blom, PhilippΕκδοτικός οίκος: ΩΚΕΑΝΙΔΑΓαλλία, Λεξικά, Εγκυκλοπαίδειες και έργα αναφοράς, Ευρωπαϊκή ιστορία

Οι εγκυκλοπαιδιστές
Tιμή Καταλόγου:15.92
Έκπτωση:21%
Τελική Τιμή:12.50€

Τη δεκαετία του 1750 μια ομάδα νέων ανθρώπων στο Παρίσι καταπιάστηκαν με τη μετάφραση ενός λεξικού το οποίο, όπως ήλπιζαν, θα τους απασχολούσε για λίγα χρόνια. Το σχέδιο αυτό εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο εκδοτικό εγχείρημα της εποχής, ένα έργο που θεωρήθηκε τόσο επικίνδυνο και ανατρεπτικό, που ο Πάπας το αποκήρυξε και οι συντάκτες του απειλήθηκαν με φυλάκιση και εκτέλεση. Όταν ολοκληρώθηκε, μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, αποτελούνταν από 28 τόμους, έγινε γνωστό ως η μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Ντιντερό και Ντ` Αλαμπέρ και είναι ένα έργο που άλλαξε την ιστορία του πολιτισμού.
Σε αυτό εδώ το βιβλίο ο Φίλιπ Μπλομ παρακολουθεί τις ανθρώπινες περιπέτειες των συντακτών της Εγκυκλοπαίδειας, που τα ονόματά τους έχουν γίνει συνώνυμα του Διαφωτισμού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 528
Τίτλος πρωτότυπου: Encyclopedie. The triumph of reason in an unreasonable age
Θέματα: Γαλλία, Λεξικά, Εγκυκλοπαίδειες και έργα αναφοράς, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα