Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο Σταυρός και η ΗμισέληνοςΚωδικός: 978-960-410-447-5Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Petacco, ArrigoΕκδοτικός οίκος: ΩΚΕΑΝΙΔΑΕλλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία, Ιστορία : ειδικές εκδηλώσεις & θέματα

Ο Σταυρός και η Ημισέληνος
Tιμή Καταλόγου:14.13
Έκπτωση:16%
Τελική Τιμή:11.90€

«Αν τους κοίταζες από ψηλά, ο χριστιανικός στόλος είχε αναπτυχθεί σε σχήμα σταυρού και ο οθωμανικός έμοιαζε με ημισέληνο. Όμως μάλλον επρόκειτο για συμπτωματικό γεγονός. . .». Εκείνο, ωστόσο, που κανείς δεν μπορεί να αποδώσει σε σύμπτωση ήταν η σύγκρουση του Ιερού Συνασπισμού με την Οθωμανική Αυτοκρατορία έξω από τη Ναύπακτο, στις 7 Οκτωβρίου του 1571. Στον αιώνα που προηγήθηκε, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής είχε φτάσει ως τα τείχη της Βιέννης, ενώ οι μουεζίνηδες από τους μιναρέδες της αχανούς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κήρυσσαν την «τζιχάντ», τον ιερό πόλεμο. Τα ίδια χρόνια η Ευρώπη σπαρασσόταν από τους θρησκευτικούς πολέμους. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου κατάφερε να ενώσει τα ευρωπαϊκά έθνη σε έναν σκοπό και να ανακόψει την πορεία των Οθωμανών. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 280
Τίτλος πρωτότυπου: La Croce e la Mezzaluna
Θέματα: Ελλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία, Ιστορία : ειδικές εκδηλώσεις & θέματα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα