Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ελλάδα, 1940-1949: Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, ΕμφύλιοςΚωδικός: 978-960-16-7821-4Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Brewer, DavidΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΙστορία, David Brewer, Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, Σύγχρονη ελληνική ιστορία

Ελλάδα, 1940-1949: Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος
Tιμή Καταλόγου:19.90
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:17.90€

Τη δεκαετία του ?40 η Ελλάδα αποτέλεσε για μεγάλο διάστημα πεδίο καταστροφικών πολεμικών συγκρούσεων. Πρώτα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ύστερα κατά τον Εμφύλιο. Η ναζιστική κατοχή, από το 1941 και μετά, υπήρξε εξαιρετικά στυγνή. Παιδιά πέθαιναν από πείνα στους δρόμους της Αθήνας. Ηρωικές πράξεις αντίστασης προκαλούσαν βίαια αντίποινα. Μόλις η Ελλάδα, επιτέλους, απελευθερώθηκε από τη γερμανική μπότα, το διαλυμένο έθνος βρέθηκε αντιμέτωπο μ? έναν εμφύλιο πόλεμο.
Στο βιβλίο αυτό, ο έγκριτος ιστορικός David Brewer διερευνά τη θυελλώδη αυτή δεκαετία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, εξετάζει την ανάμειξη των ξένων δυνάμεων, ειδικά της Βρετανίας και των ΗΠΑ, και την προσπάθειά τους να υποστηρίξουν την αντιδημοφιλή κυβέρνηση της Αθήνας, και σκιαγραφεί επιφανείς προσωπικότητες ?από τους χώρους της πολιτικής, του στρατού, του πολιτισμού? που διαμόρφωσαν τη σημαντική αυτή περίοδο. Ο Brewer προσπαθεί επιπλέον να εξετάσει την ιστορία από την πλευρά του ατόμου, των διλημμάτων που αντιμετώπιζαν σε προσωπικό επίπεδο οι άνθρωποι που πιάστηκαν ανάμεσα στους τροχούς της Αντίστασης και των κατακτητών στην Κατοχή, και των αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων στον Εμφύλιο.
Η οπτική του Brewer, οι απόψεις και οι ερμηνείες του σχετικά με τις συγκρούσεις και τις δυνάμεις που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κάνουν το βιβλίο αυτό έργο ζωτικής σημασίας για όποιον ενδιαφέρεται για τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 448
Θέματα: Ιστορία, David Brewer, Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, Σύγχρονη ελληνική ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Κοινό: Γενικά/εμπόριο