Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Δυτικοανατολικά της ΓηςΚωδικός: 978-960-6899-09-6Έτος έκδοσης: 2012Συγγραφέας: Σκορίνης, ΝίκοςΕκδοτικός οίκος: ΚαμπύληΜυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Δυτικοανατολικά της Γης
Tιμή Καταλόγου:17.92
Έκπτωση:67%
Τελική Τιμή:5.90€

Περιπετειώδες μυθιστόρημα με κυνηγητό αρχαιολογικών ευρημάτων, προσωπικές υπαρξιακές κρίσεις και παθιασμένους έρωτες.
Πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, εγκληματικών οργανώσεων και εκκλησιών ψάχνουν κλεμμένα αρχαία ευρήματα και τα θαμμένα, κάπου στη Σαχάρα, συμπληρωματικά τους, για λογαριασμό αδίστακτων πολιτικών, αδίστακτων ιερωμένων και απλήστων του Χρήματος. Οι πληροφορίες των ευρημάτων -εάν δημοσιευτούν!-, θα τινάξουν την ιστορία του Δυτικού Κόσμου στον αέρα.
Η έρημος της Σαχάρας γίνεται πεδίο κατασκοπίας, ανασκαφών, μακελειών... Γίνεται, επίσης, ο καθρέφτης της υπαρξιακής κρίσης αρκετών εμπλεκομένων προσώπων και ο κοιτώνας ημερινών και νυχτερινών ερώτων.
Οι επικεφαλής των πρακτόρων στην Αθήνα, το Κάιρο, τη Νέα Υόρκη, το Ιβάνοβο, τη Βενετία, το Βατικανό, την Ισταμπούλ αγωνιούν, επινοούν τακτικές, ανακαλούν για εκτέλεση πράκτορες που απέτυχαν στην αποστολή τους, τρέμουν για το σαρκίο τους -γι` αυτό και πολλαπλασιάζουν τους πληρωμένους φονιάδες γύρω τους-, ενώ εμφανίζονται στην κοινωνία σαν αθώες περιστερές.
Οι υπαρξιακές κρίσεις ανήκουν στους πράκτορες-`συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου`. Αυτοί συγκρούονται με κανόνες του επαγγέλματός των, με τον Έρωτα, που τους τραβάει από το μανίκι, την άποψή τους για τη ζωή και τη συνείδησή τους. Σε στιγμές αναμονής ή ανάπαυλας συνομιλούν με τον εαυτό τους παραληρηματικά και οι ρωγμές που φανερώνονται στην προσωπικότητά τους μας επιτρέπουν να μετρήσουμε το μέγεθος της απόγνωσής τους· όσο για τα ίχνη αίματος που διακρίνουμε, αυτά φανερώνουν την εσωτερική αιμορραγία της προσωπικής των ουτοπίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 400
Θέματα: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα