Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μακιαβέλλι: Ποιος ήταν πραγματικά ο αμφιλεγόμενος συγγραφέας του Ηγεμόνα;Κωδικός: 978-960-16-4455-4Έτος έκδοσης: 2014Συγγραφέας: Capponi, NiccoloΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΒιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Πολιτική επιστήμη και θεωρία

Μακιαβέλλι: Ποιος ήταν πραγματικά ο αμφιλεγόμενος συγγραφέας του Ηγεμόνα;
Tιμή Καταλόγου:19.40
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:9.70€

Σε αυτή την επιβλητική νέα βιογραφία, ο ιστορικός Νικκολό Καππόνι απελευθερώνει τον Μακιαβέλλι (1469-1527) από αιώνες παρερμηνείας. Ο Καππόνι εξερευνά την αναγεννησιακή πόλη της Φλωρεντίας, όπου έζησε ο Μακιαβέλλι, και αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο. Προκύπτει έτσι ένα πολυσύνθετο πορτρέτο του Μακιαβέλλι - ο λαμπρός δεξιοτέχνης της διπλωματίας και ταυτόχρονα ο αξιοθρήνητα ανεπαρκής ιστοριογράφος· ο οξυδερκής διανοούμενος και ο ανεδαφικός οραματιστής· ο προσγειωμένος διαχειριστής εξουσίας και ο υπερβολικά παράτολμος τζογαδόρος· ο μετρημένος προπαγανδιστής και ο αχαλίνωτος πλακατζής.

Ο Καππόνι συνθέτει ένα εις βάθος πορτρέτο του Μακιαβέλλι και αποκαλύπτει την τελείως αντιμακιαβελλική συμπεριφορά του τελευταίου, του οποίου η τοπικιστική νοοτροπία και κάπως μίζερη πολιτική σταδιοδρομία τον οδήγησαν στη διαμόρφωση μιας στενής αντίληψης για τον κόσμο. Ανά τους αιώνες ο Μακιαβέλλι απέκτησε φήμη άλλοτε ως διαβολικός υποκινητής άθεης συμπεριφοράς και άλλοτε ως προικισμένος θεωρητικός της πολιτικής, ο οποίος χαιρετίστηκε ως ο πρώτος "νεοτερικός" φιλόσοφος. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτει η πνευματώδης και επιβλητική βιογραφία του Καππόνι, ο Μακιαβέλλι ήταν μια πολυσύνθετη φυσιογνωμία που μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο με φόντο μια κυνική, σκληρή και ανευλαβή πόλη σαν τη Φλωρεντία.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Βιβλίο
Σελίδες: 464
Θέματα: Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Πολιτική επιστήμη και θεωρία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα