Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Βενιζελισμός και πρόσφυγες στην ΚρήτηΚωδικός: 978-960-89165-7-9Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟΕκδοτικός οίκος: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"Ελλάδα, Κρήτη, 20ος αιώνας, Ευρωπαϊκή ιστορία, Μετανάστευση, προσφυγιά και εποικισμός, Οι πολιτικοί ηγέτες και ηγεσία

Βενιζελισμός και πρόσφυγες στην Κρήτη
Τελική Τιμή:12.00€

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" και ο Δήμος Ηρακλείου συνδιοργάνωσαν την ημερίδα με θέμα "Βενιζελισμός και πρόσφυγες στην Κρήτη", στο πλαίσιο ενός κύκλου συνεδριακών εκδηλώσεων, που έχουν ως σκοπό να προσεγγίσουν θεματικά και να ερευνήσουν όλους τους τομείς του έργου και της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Η Κρήτη ήταν ένας από τους προορισμούς των προσφύγων -σύμφωνα με την απογραφή του 1928 οι πρόσφυγες σε όλη την Κρήτη αριθμούσαν περίπου τις 34.000- οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί κυρίως στις τρεις μεγάλες πόλεις, το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.
Αντικείμενο του ομώνυμου τόμου είναι η έλευση και εγκατάσταση των προσφύγων στο νησί, οι τρόποι αποκατάστασής τους σύμφωνα με την πολιτική που ακολούθησε στο προσφυγικό ζήτημα ο Βενιζέλος, η ενσωμάτωσή τους και η πολύπλευρη συμβολή τους στην κρητική κοινωνία.

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 192
Θέματα: Ελλάδα, Κρήτη, 20ος αιώνας, Ευρωπαϊκή ιστορία, Μετανάστευση , προσφυγιά και εποικισμός, Οι πολιτικοί ηγέτες και ηγεσία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα