Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μια προίκα αμανάτιΚωδικός: 978-960-14-0204-8Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Yaltsin, KemalΕκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΤουρκία, Μυθιστορήματα, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Μια προίκα αμανάτι
Tιμή Καταλόγου:22.43
Έκπτωση:20%
Τελική Τιμή:17.90€

Το δράμα των προσφύγων, που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους με την Ανταλλαγή, προβάλλει μέσα από την αληθινή ιστορία της αναζήτησης των Μηνογλαίων, μιας οικογένειας Ρωμιών που, στα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, φεύγοντας από το Χονάζ, εμπιστεύτηκε τα προικιά των κοριτσιών της στους Τούρκους γείτονες.

Ο Κεμάλ Γιαλτσίν, ο εγγονός του Τούρκου γείτονα, ξεκινά την οδύσσεια της αναζήτησης των Μηνογλαίων συλλέγοντας στοιχεία από πρόσφυγες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, και ανακαλύπτει μέσα από μαρτυρίες τραγικά γεγονότα και καταστάσεις που ποτέ δεν είχε διανοηθεί.
Σήμερα, που το δράμα των προσφύγων είναι επίκαιρο όσο ποτέ, ο Κεμάλ Γιαλτσίν αφήνει, μέσα από το βιβλίο του, να ακουστούν οι φωνές αυτών που οδηγήθηκαν στο μεγάλο ξεριζωμό, χωρίς κανείς ποτέ να τους ρωτήσει, χωρίς να τους δοθεί δικαίωμα λόγου. Μια διαφορετική προσέγγιση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσα από τις μαρτυρίες απλών ανθρώπων και από τις δύο χώρες.

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 436
Θέματα: Τουρκία, Μυθιστορήματα, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα