Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ (11 ΤΟΜΟΙ)Έτος έκδοσης: 1987Συγγραφέας: Γρηγόριος ο ΝύσσηςΕκδοτικός οίκος: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ (ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ)ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Θρησκεία : γενικά

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ (11 ΤΟΜΟΙ)
Tιμή Καταλόγου:291.50
Έκπτωση:59%
Τελική Τιμή:120.00€

11 Σκληρόδετοι Τόμοι

Όταν επέθανε ο Μέγας Βασίλειος, στα τέλη του 378, ο νεώτερος αδελφός του Πέτρος, που παρουσιάζεται ως ο φύλακας της οικογενειακής εστίας, υπέδειξε στον άλλο αδελφό, τον Γρηγόριο επίσκοπο Νύσσης, ότι παρέμεναν ωρισμένες εκκρεμότητες στη συγγραφική παραγωγή του Βασιλείου, που έφυγε προώρως από τη ζωή.
Η πρώτη και βασικώτερη εκκρεμότης ήταν η ανεκπλήρωτη υπόσχεσις του Βασιλείου ότι σε άλλη ευκαιρία θα ωμιλούσε περί κατασκευής του ανθρώπου, την οποία παρέλειψε κατά την εκφώνησι των ομιλιών Εις την Εξαήμερον. Έπειτα από αυτό ο Γρηγόριος εθεώρησε χρέος να πληρώση το κενό, συγγράφοντας ένα έργο σχετικό με τη δημιουργία του άνθρωπου.
Αυτό το έργο απευθύνθηκε φυσικά προς τον Πέτρο, σαν πασχαλινό δώρο κατά το έτος 379. Είναι φανερό ότι το αίτημα του Πέτρου διατυπώθηκε αμέσως μετά τον θάνατο του Βασιλείου και το έργο εγράφηκε μέσα σε ολίγους μήνες. Σε μερικά σημεία υπάρχουν υπαινιγμοί ότι το κείμενό του εκφωνήθηκε προς ακροατήριο, και μάλιστα προχωρημένης γνωστικής αντιλήψεως, πριν σταλή. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ