Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το ραβδί και το καρότοΚωδικός: 978-960-16-1093-1Έτος έκδοσης: 2004Συγγραφέας: Τατσόπουλος, Πέτρος, 1959-Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΛογοτεχνία: Ιστορία & κριτική, Τύπος & δημοσιογραφία

Το ραβδί και το καρότο
Tιμή Καταλόγου:17.33
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:8.60€

Ο συγγραφέας που αναλαμβάνει να σχολιάσει βιβλία άλλων συγγραφέων είναι ευάλωτος στην ψυχαναγκαστική ανάγνωση - κανένας δεν βαριέται ευκολότερα ένα βιβλίο από έναν συγγραφέα - και στην προκατειλημμένη αποτίμηση. Δίχως την ανακουφιστική ακηδία του επαγγελματία κριτικού, ο συγγραφέας μπαίνει συχνά στον πειρασμό ν` αναδείξει ως υπέρτατο κριτήριο το προσωπικό του γούστο. Ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν υποτιμά αυτούς τους κινδύνους. Γνωρίζει όμως επίσης ότι ο συγγραφέας, κάποιος που προέρχεται από την κουζίνα της γραφής, είναι ίσως και ο πλέον ενδεδειγμένος για να εντοπίσει τις δυσκολίες κάθε εγχειρήματος και να μεταφέρει αυτούσια στον αναγνώστη την απόλαυση ή τη δυσφορία που αισθάνθηκε ο ίδιος. Στον παρόντα τόμο συγκεντρώνει τις βιβλιοκρισίες που δημοσίευσε κατά την τετραετία 2000 - 2003. Ανάμεσα στη σφύρα και στον άκμονα, άλλοτε με το ραβδί και άλλοτε με το καρότο, ο συγγραφέας προσπαθεί ν` ασκήσει λελογισμένη βία - τον οξύμωρο και μακρινό απόηχο από την ανόθευτη βία που μονάχα ένας αληθινός κριτικός μπορεί ν` ασκήσει.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 346
Θέματα: Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική, Τύπος & δημοσιογραφία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα