Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ένας Ακοινώνητος ΣοσιαλιστήςΈτος έκδοσης: 1982Συγγραφέας: Shaw, George Bernard, 1856-1950Εκδοτικός οίκος: ΓΛΑΡΟΣ

Ένας Ακοινώνητος Σοσιαλιστής
Τελική Τιμή:6.90€

«Είχα διαβάσει τον πρώτο τόμο από το «Κεφάλαιο» του Μαρξ και έκανα τον ήρωά μου μαρξιστή σοσιαλιστή… έναν κόκκινο, έναν εχθρό του πολιτισμού, έναν κλέφτη του κόσμου, αθεϊστή, μοιχό, αναρχικό, απόστολο του Σατανά…»

Έτσι ακριβώς περιέγραψε ο Μπέρναρντ Σω τον Τρεφιούζη, ήρωα αυτού του φιλόδοξου μυθιστορήματος, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1884. Ο Τρεφιούζης ήταν σοσιαλιστής στρατολόγος. Οπλισμένος μ’ ένα ιδιότυπο χιούμορ, με ειρωνεία και παραδοξότητα, είναι αποφασισμένος να γκρεμίσει μια κοινωνία βυθισμένη στην ταξική και σεξουαλική εκμετάλλευση.
Η άποψη του Σω ήταν ότι η λανθασμένη εξιδανίκευση των γυναικών από τους άντρες σκλάβωνε και τα δύο φύλα. Στο πρόσωπο του κλόουν-προφήτη Τρεφιούζη, ο Σω παρουσίασε για πρώτη φορά τις ιδέες του για το πώς ακριβώς φανταζόταν τις σχέσεις των δύο φύλων.
Μια λαμπρή σάτιρα για τις κοινωνικές προκαταλήψεις ο «Ακοινώνητος Σοσιαλιστής» είναι ταυτόχρονα και μια απόλαυση –μια αληθινή κωμωδία, πνευματώδης, εκδηλωτική και ακαταμάχητα διασκεδαστική.

 

Κατάσταση: ΚΑΛΗ