Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Από τον Δεκέμβρη στον ΕμφύλιοΚωδικός: 105610Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Λασκαρίδης, Βασίλης Θ.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Από τον Δεκέμβρη στον Εμφύλιο
Τελική Τιμή:6.00€

Ταραγμένες περίοδοι της Ιστορίας, όπως ο ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος, "γεννούν" ήρωες και αντιήρωες. Η κρατική βία, οι διώξεις, ο εκτοπισμός, τα βασανιστήρια, ο ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας συνυπάρχουν με το θάρρος, την αυτοθυσία, την αντίδραση, την απαρέγκλιτη αφοσίωση στο ιδανικό, και δημιουργούν ένα ψηφιδωτό πράξεων και συναισθημάτων, αποτυπώνοντας το κλίμα της εποχής.

Στην παρούσα έκδοση, ο Βασίλης Θ. Λασκαρίδης, μέσα από τη βιωματική εμπειρία των διωγμών και της εξορίας, πραγματοποιεί μια θαυμάσια ανασύσταση των συνθηκών διαβίωσης στους τόπους μαρτυρίου εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Δεν επιχειρεί μια ιστορική αποτίμηση της περιόδου, αλλά με -συχνά ανατριχιαστικές- λεπτομέρειες επιδιώκει να καταστήσει τον αναγνώστη κοινωνό της ζοφερής πραγματικότητας της περιόδου στον Αϊ-Στράτη, στη Μακρόνησο, οπουδήποτε Έλληνες κακοποιούσαν -σωματικά και ψυχικά- Έλληνες. Ταυτόχρονα, δε, παραθέτει χωρίς περιστροφές τις ιδεολογικές συγκρούσεις μεταξύ των εξορίστων, ενταγμένες στο γενικότερο κλίμα αποσταλινοποίησης στον κομμουνιστικό χώρο, δίνοντας το στίγμα της μεγάλης διάσπασης του ΚΚΕ, το 1968.

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 144
Θέματα: Ελλάδα, 1939 έως 1945 (συμπεριλαμβανομένου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου), Αληθινές ιστορίες, Ευρωπαϊκή ιστορία, Αιχμάλωτοι πολέμου
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα