Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Αθήνα - Η μυθολογία μιας πόληςΚωδικός: 978-960-03-5932-9Έτος έκδοσης: 2015Συγγραφέας: Μπρουντζάκης, Ξενοφών Α.Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΜύθοι και θρύλοι ως μυθοπλασία, Αρχαίες θρησκείες και μυθολογίες, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία

Αθήνα - Η μυθολογία μιας πόλης
Tιμή Καταλόγου:9.54
Έκπτωση:59%
Τελική Τιμή:3.90€

Ποιοι ήταν οι βασιλείς στη μυθολογία της Αθήνας; Γιατί οι γυναίκες έχασαν το δικαίωμα της ψήφου τους; Πώς έγινε μόδα στην Αθήνα το κούρεμα του Θησέα; Τι σχέση έχουν οι πέτρες με τη δημοκρατία; Ποιος μυθικός βασιλιάς επέβαλε τη μονογαμία; Ποια βαρβαρότητα αντικατέστησαν τα γλυκά; Πότε δόθηκε το πρώτο μάθημα δικαίου στον κόσμο; Από πού? φύτρωσε ο Λυκαβηττός; 

Στα όρια της καταγωγής μας, οι μύθοι σφύζουν από ζωή, λάμπουν ωσεί παρόντες στον χρόνο μας ? όντας οι ίδιοι έξω από τον χρόνο. Και οι μύθοι της Αθήνας, βρίσκονται παντού, στα ονόματα της πόλης, στους τόπους και στα μνημεία της, αλλά κυρίως στις ζωές των κατοίκων, κάπως ανισόρροπα, λίγο αλλόκοτα, σίγουρα μεθυστικά.

Η αφήγηση της Αθήνας ξεκινά από τη μυθική της περίοδο, με βασιλιάδες μισούς ανθρώπους και μισούς φίδια, με ασυμμάζευτους ήρωες, με βλάσφημες θεότητες, με πράξεις που υπερβαίνουν και υπονομεύουν τα ανθρώπινα. Αυτές τις ιστορίες ?μέσα από γνωστές και κυρίως άγνωστες λεπτομέρειες? ανασύρει το βιβλίο Αθήνα ? Η μυθολογία μιας πόλης ως αφορμή γνώσης, ως μαρτυρία της δημιουργίας ενός αιώνιου προτύπου, αλλά και ως μια ηδονικά προσωπική ανάγνωση και αναδιατύπωση των μύθων της πόλης.

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 128
Θέματα: Μύθοι και θρύλοι ως μυθοπλασία, Αρχαίες θρησκείες και μυθολογίες, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα