Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Kατά Mαριάμ EυαγγέλιονΚωδικός: 978-960-536-201-0Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Leloup, Jean - YvesΕκδοτικός οίκος: ΕΝΑΛΙΟΣΒιογραφία: θρησκευτική & πνευματική

Kατά Mαριάμ Eυαγγέλιον
Tιμή Καταλόγου:14.20
Έκπτωση:60%
Τελική Τιμή:5.70€

Καμιά άλλη ίσως μορφή της Καινής Διαθήκης δεν έχει διχάσει τόσο πολύ τους ακαδημαϊκούς μελετητές, όσο αυτή της Μαρίας της Μαγδαληνής. Ως η πρώτη μάρτυρας της Ανάστασης, η Μαρία θεωρείται από τον Απόστολο Ιωάννη ως η ιδρύτρια του Χριστιανισμού. Σε πολλές θεολογικές μελέτες έχει αποτυπωθεί ως μετανοημένη πόρνη, ως αμαρτωλή η οποία κατατρυχόταν από «επτά δαιμόνια» από τα οποία την απελευθέρωσε η πίστη της στον Ιησού. Ωστόσο, η μορφή και ο ρόλος της διαγράφεται εντελώς διαφορετικός στα γνωστικά ευαγγέλια. Το Κατά Μαριάμ Ευαγγέλιον, ένα από τα σημαντικότερα γνωστικά ευαγγέλια που είδαν σχετικά πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει μια άλλη Μαρία Μαγδαληνή. Την σύντροφο του Ιησού, την μαθήτρια η οποία τον κατάλαβε περισσότερο απ` όλους τους άλλους μαθητές, την Πρωταπόστολό του. Μέσα από το αποκαλυπτικό αυτό ευαγγέλιο, που το «έθαψε» η επίσημη Εκκλησία επί σχεδόν είκοσι αιώνες, διαφαίνεται ένας άλλος χριστιανισμός, εντελώς διαφορετικός απ` αυτόν που γνωρίζαμε έως τώρα. Ο ορθόδοξος ιερέας, θεολόγος, φιλόσοφος και συγγραφέας, ένας από τους σημαντικότερους ειδήμονες σε παγκόσμια κλίμακα στο θέμα του γνωστικισμού, ο Ζαν-Ιβ Λελού, μας παρουσιάζει το κοπτικό κείμενο του ευαγγελίου, τη μετάφραση και τον αναλυτικό και εμπεριστατωμένο σχολιασμό του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 265
Τίτλος πρωτότυπου: L Evangile de Marie
Θέματα: Βιογραφία: θρησκευτική & πνευματική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα