Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κρύο αίμα : Ερπετά και αμφίβια με το φακό του Γιώργου Αβαγιανού - Explore Nature - Υπέροχή Ελλάδα τεύχος 6Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Αβαγιανός Γ. κείμενα, φωτογραφίεςΕκδοτικός οίκος: ΈθνοςΕλλάδα, Φωτογραφίες: συλλογές, Ζωολογία και επιστήμες ζώων, Ερπετά

Κρύο αίμα : Ερπετά και αμφίβια με το φακό του Γιώργου Αβαγιανού - Explore Nature - Υπέροχή Ελλάδα τεύχος 6
Tιμή Καταλόγου:19.90
Έκπτωση:55%
Τελική Τιμή:9.00€

Τα φίδια είναι θύματα της άγνοιας και της προκατάληψης, αφού οι πιο πολλοί τα φοβούνται ή τα απεχθάνονται και όταν τα συναντήσουν προσπαθούν να τα σκοτώσουν.

Σε πολλά αρχαία ελληνικά γλυπτά απεικονίζονται ιερά φίδια. Σε μινωικές παραστάσεις απεικονίζονται θεότητες που κρατούν φίδια. Ο Ασκληπιός απεικονίζεται να κρατάει ραβδί πάνω στο οποίο είναι τυλιγμένο φίδι. [...]

Τα ερπετά και τα αμφίβια έχουν ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό. Επειδή το σώμα τους δεν παράγει θερμότητα κατά τον μεταβολισμό της τροφής, αντλούν θερμότητα από την ηλιακή ακτινοβολία. Ονομάζονται ψυχρόαιμα και χρειάζονται πολύ λιγότερη τροφή, ίσως το ένα δωδέκατο από τα αναλόγου όγκου θερμόαιμα. Έτσι μπορούν και επιβιώνουν σε περιοχές όπου υπάρχει ελάχιστη τροφή, όπως οι έρημοι. Αυτά που ζουν σε ψυχρές περιοχές είναι ημερόβια και τους κρύους μήνες πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Όσα ζουν σε ζεστές περιοχές είναι νυκτόβια και τους πιο ζεστούς μήνες παραμένουν κάτω από τη γη για να αποφύγουν την αφυδάτωση.

Γιώργος Αβαγιανός

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 168
Θέματα: Ελλάδα, Φωτογραφίες: συλλογές, Ζωολογία και επιστήμες ζώων, Ερπετά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα