Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΚΑΝΤΙΑΝΗ ΗΘΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣΚωδικός: 978-960-6880-76-6Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Ανδρουλιδάκης, Κώστας, καθηγητής φιλοσοφίαςΕκδοτικός οίκος: ΣΜΙΛΗΑνθρωπιστικές Επιστήμες, Φιλοσοφία, Φιλοσοφία δεοντολογίας & ηθικής, Κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία

ΚΑΝΤΙΑΝΗ ΗΘΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Tιμή Καταλόγου:16.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:14.40€

«Ασφαλώς δεν έχει ειπωθεί ποτέ σπουδαιότερος λόγος από τούτον τον καντιανό, που αποτελεί συνάμα και το περιεχόμενο ολόκληρης της φιλοσοφίας του: Όρισε εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου!» (Φρήντριχ Σίλλερ)
 
 Η καντιανή ηθική φιλοσοφία είναι αναμφίβολα, από κοινού με την αριστοτελική ηθική και τον ωφελιμισμό, μια από τις κυριότερες ηθικές θεωρίες. Εντούτοις δεν παύει να θέτει αρκετά ζητήματα τόσο ερμηνευτικά όσο και φιλοσοφικά.
 Ο Καντ αναπτύσσει μιαν εντελώς πρωτοποριακή ηθική, η οποία δεν αποβλέπει στην ατομική εγωιστική ευτυχία, αλλά στο να γίνει ο άνθρωπος ενεργητικά άξιος της ευδαιμονίας και της ανθρώπινης φύσης. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ηθικής αυτής είναι ότι: στηρίζεται στον ορθό Λόγο, και δεν ασχολείται με το τι κάνουν πράγματι οι άνθρωποι, αλλά με το ηθικά εύλογο και τις αληθινές αξίες, ανεξάρτητα από την κυρίαρχη, συμβατική ή κατεστημένη ηθική· εισάγει μιαν απολύτως νέα έννοια της ελευθερίας ως ανεξαρτησίας από την φυσική και κάθε άλλη αναγκαιότητα (συμπεριλαμβανομένης ιδίως της κοινωνικής και ψυχικής), ως αυτονομίας και ως αυτενέργειας. Συνάμα δεν παραγνωρίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους, δηλ. σε πεπερασμένα, ατελή, εύθραυστα -και απλώς δυνάμει έλλογα- όντα.
 Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια πρωτότυπη συνολική παρουσίαση και ερμηνεία της καντιανής ηθικής φιλοσοφίας. Παρουσιάζει την αρχιτεκτονική, τους βασικούς άξονες, τις θεμελιώδεις αρχές, τους σκοπούς της ηθικής καθώς και τη σχέση της με τη μεταφυσική. Η μελέτη αξιοποιεί το σύνολο του έργου του Καντ (λ.χ., τα μεγάλης σημασίας Δοκίμια και την Ανθρωπολογία) καθώς και την εκτεταμένη διεθνή βιβλιογραφία.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 232
Θέματα: Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Φιλοσοφία, Φιλοσοφία δεοντολογίας & ηθικής , Κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Κοινό: Φοιτητές