Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σπαρτιατικό δίκαιοΚωδικός: 978-960-206-036-0Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: MacDowell, Douglas M.Εκδοτικός οίκος: Παπαδήμας Δημ. Ν.Ελλάδα, Σπάρτη, Νομολογία και φιλοσοφία του δικαίου

Σπαρτιατικό δίκαιο
Tιμή Καταλόγου:24.40
Έκπτωση:14%
Τελική Τιμή:20.90€

Οι Σπαρτιάτες είναι ονομαστοί για την αυστηρότητα των νόμων τους, καθώς και για την υπακοή τους σ` αυτούς. Όμως είναι δύσκολο να ανακαλύψει κανείς ακριβώς τι ήταν αυτοί οι νόμοι· πολλοί απ` αυτούς ήταν άγραφοι και οι μαρτυρίες γι` αυτούς δεν είναι μόνο ελλιπείς αλλά και αμφισβητούμενες.


Το βιβλίο αυτό είναι η πρώτη προσπάθεια για να δοθεί μια συνοπτική έκθεση του δικαίου της Σπάρτης. Οι κοινωνικές τάξεις στη Σπάρτη, η στρατιωτική αγωγή των παιδιών και των νέων, ο γάμος και η θέση της γυναίκας, η γαιοκτησία και το δίκαιο διαδοχής, οι διαδικασίες για εκδίκαση και επιβολή ποινής είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται ο συγγραφέας του βιβλίου.

Η εικόνα ενός πρώιμου νομικού συστήματος, που προκύπτει από την έρευνα, είναι μια συμβολή τόσο στη σπουδή της Ελληνικής Κοινωνίας, όσο και στην ιστορία του δικαίου.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 252
Τίτλος πρωτότυπου: Spartan Law
Θέματα: Ελλάδα, Σπάρτη, Νομολογία και φιλοσοφία του δικαίου
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα