Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο άγνωστος W. B. YeatsΚωδικός: 978-960-421-017-6Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Graf - Johnston, SusanΕκδοτικός οίκος: ΑΡΧΕΤΥΠΟΙρλανδία, Βιογραφία: γενικά, Βιογραφία: λογοτεχνική, Μυστικισμός, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ

Ο άγνωστος W. B. Yeats
Tιμή Καταλόγου:14.64
Έκπτωση:26%
Τελική Τιμή:10.90€

Η καθηγήτρια Σούζαν Τζόνστον Γκραφ εξερευνεί τη μυστική προσωπικότητα του Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, του μεγάλου Ιρλανδού νομπελίστα ποιητή, αναζητώντας το μάγο και το μυστικιστή Γέιτς πίσω από τον ποιητή, τον ακαδημαϊκό και τον πολιτικό Γέιτς. Ο Γέιτς πέρασε μέσα από πολλές φάσεις πνευματικής ανάπτυξης, πιστεύοντας ότι η ζωή του ήταν μια διανοητική, πνευματική και καλλιτεχνική αναζήτηση, μα πάνω απ` όλα μια μαγική αναζήτηση - μια αναζήτηση έντονα επηρεασμένη από την κελτική παράδοση, την Καμπαλά, τη Θεοσοφία, την τελετουργική μαγεία της Χρυσής Αυγής (ως επικεφαλής της), τη μεταφυσική του Σβέντενμποργκ, το Ροδοσταυρισμό και το Νεοπλατωνισμό. Για τον Γέιτς, η συγγραφή ποίησης ήταν μια πράξη κυριαρχίας από το θείο, και πίστευε ότι μια τελειοποιημένη ψυχή ήταν η πηγή των εμπνεύσεών του, που τον επισκεπτόταν σε στιγμές υπερ-συνειδητής συναίσθησης, ενώ συνέδεε τη λογοτεχνία με την τελετουργική μαγεία. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται ολόκληρη η ιστορία των μυστικιστικών αναζητήσεων του Γέιτς, με όλες τις λεπτομέρειες, αποσπάσματα από τα μαγικά ημερολόγιά του, αναλύσεις στη μαγεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και αναλύσεις πάνω στις πεποιθήσεις του Γέιτς, αναφορές στα ιδιόμορφα δρώμενα της εσωτερικής ζωής του, ενώ καταδεικνύονται και οι μυστικιστικές ρίζες των έργων και των ποιημάτων του. Η Γκραφ περιγράφει με λόγιο τρόπο την ανάπτυξη της μαγικής κοσμοθεωρίας του Γέιτς, και αφήνει τον ίδιο να μας μιλήσει για το ρόλο του Βάρδου που εξιστορεί τα μυστικά του εαυτού και του Σύμπαντος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 256
Τίτλος πρωτότυπου: W. B. Yeats, Twenthieth - Century Magus
Θέματα: Ιρλανδία, Βιογραφία: γενικά, Βιογραφία: λογοτεχνική, Μυστικισμός
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα