Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Δεισιδαιμονία και αμάθειαΚωδικός: 978-960-88699-2-9Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Σιέττος, Γεώργιος Β.Εκδοτικός οίκος: ΕύανδροςΑρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ

Δεισιδαιμονία και αμάθεια
Τελική Τιμή:7.00€

Η ιστορία καταγράφει πάμπολλες προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Πόσα έθνη δεν εξοντώθηκαν, πόσες μυριάδες ανθρώπων δεν κατεσφάγησαν με πρόσχημα την εξασφάλιση της σωτηρίας του ανθρώπου δια της επιβολής του αληθινού δήθεν τύπου πίστης στον Θεό.

Αν εξετάσουμε με επιμέλεια την πληθώρα των δεισιδαιμονιών, θα βρούμε πλήθος από δοξασίες που κύρια εκφράζουν τον φόβο απέναντι σε κάνε ξένο, παράξενο, ανεξήγητο.

Όπως γράφει και ο ιστορικός Πολύβιος, αν η πολιτεία απαρτιζόταν από φιλοσόφους δεν θα ήταν αναγκαίο να καταφεύγουν οι κρατούντες σε τέτοια τερτίπια εκφοβιμού για να χειραγωγήσουν ένα πλήθος ευμετάβλητο, γεμάτο από άδικες επιθυμίες, παράλογη ορμή και βίαιο πάθος.

Από την άλλη πλευρά, θα αντιληφθούμε βέβαια τα λαογραφικά υπολείμματα που φθάνουν ως τις μέρες μας και αποτελούν συστατικό στοιχείο της λαϊκής μας παράδοσης,.

Μέχρι τις μέρες μας όμως φθάνει και η εκμετάλλευση των δεισιδαιμονιών που έχει δημιουργήσει τεράστιες πηγές εσόδων για την εκάστοτε θρησκευτική εξουσία που βλέπει τον φόβο σαν αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής, πωλώντας απαλλαγές από αμαρτίες και εφευρίσκοντας θαύματα.

Σ` αυτό το βιβλίο αποκαλύπτονται οι πηγές, τα αίτια και η ιστορική διαδρομή πλείστων όσων προλήψεων και δεισιδαιμόνων αντιλήψεων συναντούμε και σήμερα.

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 307
Θέματα: Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα