Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Όταν λειώνουν οι πάγοι...Κωδικός: 978-960-221-243-1Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Nadaud, AlainΕκδοτικός οίκος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΓαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Όταν λειώνουν οι πάγοι...
Tιμή Καταλόγου:15.36
Έκπτωση:54%
Τελική Τιμή:7.00€

Μόσχα 1937: Τα ίχνη του Ξαβιέ Τυρώ, υπαλλήλου της γαλλικής πρεσβείας, χάνονται στη Ρωσία του Στάλιν. Ήταν πράγματι κατάσκοπος των Δυτικών, όπως κατηγορήθηκε, κι εκτοπίστηκε γι` αυτό στη Σιβηρία; Ήταν διπλός πράκτορας που ενεργούσε για λογαριασμό των Σοβιετικών; Ή μήπως το άνομο πάθος του για την ωραία και εκκεντρική Ευγενία Αλεξαντρόβνα τον οδήγησε τελικά στην καταστροφή; Μόσχα 1991: Στην εποχή της περεστρόικα, κι ενώ τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών ξεπουλιούνται λαθραία, ο εγγονός του Τυρώ παζαρεύει το φάκελό του στην Ασφάλεια. Πασχίζει να τον ανασύρει από τη λήθη, συναρμολογώντας τα κιτρινισμένα έγγραφα και μαζί το πεπρωμένο ενός ανθρώπου σε σκοτεινούς καιρούς. Στο χρονικό που αναδύεται, ασφαλίτες και κοινοί κακοποιοί, κομματικοί χαρτογιακάδες και μάρτυρες της ελευθερίας, καταδότες και επιζώντες των γκουλάγκ, βασανιστές και θύματα, δίνουν καθένας τη δική του εκδοχή. Μέσα σ` ένα υποβλητικό τοπίο, λευκό απ` το χιόνι και μαυρισμένο απ` τη θλίψη, κάθε παγίδα είναι δυνατή, κάθε αίσθημα απατηλό, κι όλες οι αλήθειες τεχνάσματα. Γι` άλλη μια φορά, ο Ναντώ προκαλεί την Ιστορία - την τόσο αβέβαια, αν και πρόσφατη, ιστορία του 20ού αιώνα - βάζοντάς τη να μετεωρίζεται πάνω από την άβυσσο της μυθοπλασίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 328
Τίτλος πρωτότυπου: La fonte des glaces
Θέματα: Γαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα