Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1337-1453 * - Η ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΚωδικός: 130-038Συγγραφέας: Ευάγγελος-Εκτωρ ΧαρατσήςBLACK FRIDAY 2019

ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1337-1453 * - Η ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Tιμή Καταλόγου:9.00
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:4.50€
Μεταξύ των ετών 1337-1453 η Ευρώπη συνταράχθηκε από τη σύρραξη των δύο ισχυρότερων χριστιανικών βασιλείων, της Γαλλίας και της Αγγλίας. Ο πόλεμος αυτός αποκλήθηκε Εκατονταετής και θεωρείται η πιο μακροχρόνια σύγκρουση στην παγκόσμια Ιστορία. Κατά τη διάρκειά του υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν επαναστατικές στρατιωτικές τακτικές και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά επί του πεδίου της μάχης όπλα τα οποία θα άλλαζαν ριζικά τα χαρακτηριστικά της πολεμικής τέχνης. Παράλληλα αναδύθηκαν στο ιστορικό προσκήνιο κορυφαίες μορφές όπως ο Ερρίκος Ε, η Ζαν ντΑρκ και ο Εδουάρδος Γ. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως, μέσα από τις κλαγγές των όπλων και τις εκρήξεις των πυροβόλων, σφυρηλατήθηκε η έννοια του έθνους στους δύο αντιμαχόμενους.