Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η κοινωνική ενσωμάτωσηΚωδικός: 978-960-218-606-0Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Schnapper, DominiqueΕκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗΚοινωνιολογία

Η κοινωνική ενσωμάτωση
Tιμή Καταλόγου:22.90
Έκπτωση:66%
Τελική Τιμή:7.90€

Η κοινωνική ενσωμάτωση είναι θεμελιώδης διαδικασία σύστασης των μεταγενέστερων κοινωνιών, αλλά και προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ατόμων σε αυτές. Τι είναι όμως η κοινωνική ενσωμάτωση και γιατί ένας παραδοσιακός όρος της Κοινωνιολογίας αποδεικνύεται τόσο κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας; Πως συνδέεται με την κοινωνική ένταξη και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Οι κοινωνιολόγοι κατά κανόνα κάνουν διάκριση μεταξύ υιοθέτησης των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας υποδοχής από τη συμμετοχή των μεταναστών στα διάφορα επίπεδα του κοινωνικού βίου. Η μελέτη της Dominique Schnapper αποσαφηνίζει την έννοια της ενσωμάτωσης που βρίσκεται πάντα στην καρδιά των κοινωνικών επιστημών και του σύγχρονου κοινωνικού βίου. Η ενσωμάτωση έχει ταυτιστεί με τους μετανάστες, αλλά δεν αναφέρεται μόνο σε αυτούς. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 295
Τίτλος πρωτότυπου: Quest-ce que l intgration
Θέματα: Κοινωνιολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα