Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Από τη θεωρία του σταφιδόψωμου στην ατομική ενέργειαΚωδικός: 978-960-441-444-4Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Cathcart, BrianΕκδοτικός οίκος: Modern TimesΙστορία της επιστήμης

Από τη θεωρία του σταφιδόψωμου στην ατομική ενέργεια
Tιμή Καταλόγου:22.01
Έκπτωση:32%
Τελική Τιμή:14.90€

Το 1932, δυο νεαροί ερευνητές πραγματοποίησαν ένα θαύμα. Διέσπασαν τον πυρήνα του ατόμου. Ο δρόμος προς τη γνώση για τον Έρνεστ Ουόλτον και τον Τζον Κόκροφτ ξεκίνησε σε ένα σκοτεινό υπόγειο του Εργαστηρίου Κάβεντις στο Πανεπιστήμιου του Κέμπριτζ. Υπό την καθοδήγηση του νομπελίστα φυσικού Έρνεστ Ράδερφορντ, οι δυο επιστήμονες κατάφεραν, έπειτα από επίμονες και κοπιαστικές προσπάθειες, να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ύλης. Παράλληλα, και εν αγνοία τους τότε, έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία της πιο ολέθριας εφεύρεσης στην ιστορία της ανθρωπότητας, της ατομικής βόμβας. Παραμερίζοντας τους πολύπλοκους μαθηματικούς τύπους και τους σύνθετους επιστημονικούς όρους, ο συγγραφέας Brian Catchcart αποδεικνύει ότι η ιστορία της διάσπασης του ατόμου είναι μια ιστορία ελπίδας, ονείρων και αδιάκοπων εργαστηριακών ερευνών. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 341
Τίτλος πρωτότυπου: The Fly in the Cathedral
Θέματα: Ιστορία της επιστήμης
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα