Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΚωδικός: NeoΣυγγραφέας: Λεμπέσης, ΕυάγγελοςΕκδοτικός οίκος: Ιδιωτική ΈκδοσηΚοινωνιολογία και ανθρωπολογία

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τελική Τιμή:20.00€

Αθήναι 1963, σελ. 216.

Εις την σειράν τριών ιστορικών κοινωνικών συστημάτων και πολιτικών καθεστώτων καταλαμβάνει σημαίνουσα θέσιν η επαναστατική, η κυριαρχική, η δραματική και η προβληματική φυσιογνωμία του αστού: Επαναστατική υπό την φεουδαρχίαν κυριαρχική εις την αστικήν κοινωνίαν δραματική εις την συνδικαλιστικήν κοινωνίαν. Και τέλος προβληματική ως προς το υπόλοιπον του βίου του.
Εις την φεουδαρχικήν κοινωνίαν ο αστός συνεσώρευσε τας αρετάς του. Εις την επαναστατικήν του περίοδον τας επωφελήθη. Εις την αστικήν κοινωνίαν τας ελησμόνησε. Και εις την συνδικαλιστικήν κοινωνίαν ελησμονήθη.
Ουδεμία άλλη κοινωνική τάξις της ιστορίας υπήρξε τόσον ενεργητική, τόσον πολυάσχολος, τόσον αποδοτική, -εις υλικά αγαθά-, τόσον εφευρετική, αλλά και τόσον ολίγον σεβαστή, τόσον ρευστή και τόσον αμφίβολος όσον η αστική τάξις.

Ι. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΟΥ ΕΙΣ ΠΡΩΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΙΝ

ΙΙ. ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΙΙ. Ο ΕΝΔΟΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑ-ΤΑΞΙΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ
IV. Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ
V. Η " ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "
VI. ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑΙ
VII. ΑΣΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΣΜΟΣ
VIII. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Κατάσταση: ΚΑΛΗ