Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΈτος έκδοσης: 2007Συγγραφέας: Μπουγάς, Ιωάννης Κ.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
Tιμή Καταλόγου:12.00
Έκπτωση:27%
Τελική Τιμή:8.80€

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία της Ειρήνης Δαμοπούλου από τον Άγιο Δημήτριο, ένα μικρό χωριό κοντά στην Καστοριά, στην Δυτική Μακεδονία, η οποία σαν νεαρό κορίτσι σύρθηκε στο Παραπέτασμα μαζί με όλη την οικογένειά της, όμηρη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ). Η ομηρία της κράτησε από το 1947 έως το 1954. Πρώτα διατάχθηκε να εγκαταλείψει το χωριό της και εξαναγκάσθηκε να ζει σε μια καλύβα στο πλησίον δάσος. Μετά από μερικούς μήνες, οι απαγωγείς της την πέρασαν από την άλλη πλευρά των συνόρων και μετά από πεζοπορία αρκετών ημερών την οδήγησαν βαθιά στο εσωτερικό της Αλβανίας του Χότζα. Εκεί, την φυλάκισαν σε άθλια στρατόπεδα που είχε το ΚΚΕ. Η αιχμαλωσία της συνεχίσθηκε (. . .). Την ιστορία της Ειρήνης την μαγνητοφώνησα από το στόμα της σε μακρά συνάντηση που είχα μαζί της στο Μόντρεαλ την 23η Ιουνίου 2002. 

Αριθμός σελίδων190