Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΘΝΙΚΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑΚωδικός: 978960926307Συγγραφέας: Κιτσίκης Δημήτρης

ΕΘΝΙΚΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Τελική Τιμή:12.00€

Ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης στο συγκεκριμένο βιβλίο, το μοναδικό ίσως στην Ελλάδα αναλύει με τον δικό του τρόπο το ομολογουμένως δύσκολο θέμα του “Εθνικομπολσεβικισμού”. Παρατίθεται ενδιαφέροντα στοιχεία και απόψεις για το φαινόμενο του εθνικομπολσεβικισμού στην Γερμανία του Μεσοπολέμου, στην Ρουμανία του Κοντρεάνου και του Τσαουσέσκου, για την Γαλλία και για την χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας αλλά και για τον ρόλο του Αγγλοσαξωνικού ιμπεριαλισμού και του δούρειου ίππου αυτού, κατά τον συγγραφέα, την σοσιαλδημοκρατία. Αν μη τι άλλο οι απόψεις αυτές είναι γοητευτικές αλλά χωρούν πολύ συζήτηση, ιδιαίτερα στο σημείο που αναφέρονται τα Βαλκάνια ως αποτελούμενα από την ελληνο-τουρκική και την Σλαυϊκή ομάδα λαών. Επίσης πολύ συζήτηση πρέπει να γίνει για το αν μπορεί να γίνει μια Ελληνοτουρκική προσέγγιση όχι με βάση διάφορα θεωρήματα και ιδεολογίες αλλά επί του πρακτέου από την στιγμή που μας χωρίζουν αιώνες σκλαβιάς και ποταμοί αίματος και υπάρχει μια χαώδης πολιτισμική διαφορά ανάμεσα στον ελληνικό και τουρκικό λαό.

Οπωσδήποτε είναι ένα έργο που πρέπει να μελετηθεί εκτός των άλλων γιατί δίνει απαντήσεις για το πώς έβλεπαν την εξωτερική πολιτική και την διεθνή θέση της Ελλάδος οι ηγέτες όπως ο Βενιζέλος και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Σελίδες 248