Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΜΟΣ ΑΚωδικός: 978618818596Έτος έκδοσης: 2015Συγγραφέας: Κούκουνας, ΔημοσθένηςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ  ΤΟΜΟΣ Α
Tιμή Καταλόγου:20.00
Έκπτωση:25%
Τελική Τιμή:15.00€

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Κατά τα τελευταία χρόνια, που η Ελλάδα και ο λαός της έχουν βρεθεί στη δίνη μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης με πολιτικοκοινωνικές διαστάσεις, γίνεται όλο και πιο απαραίτητο να ανατρέχουμε σε συγκρίσεις με άλλες κρίσιμες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, κατ εξοχήν όμως με τη δραματική εποχή της ξενικής κατοχής 1941-44, στη διάρκεια της οποίας ο ελληνικός λαός βίωσε μια άκρατη οικονομική κρίση και μια συνεπακόλουθη δυστυχία. Και επειδή γίνονται σχεδόν καθημερινά συσχετισμοί, άλλοι επιτυχείς και άλλοι αβάσιμοι, κρίθηκε χρήσιμο να επισπευσθεί η έκδοση του παρόντος.

Στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα και πλέον χρόνων, που ο συγγραφέας ασχολείται συστηματικά με την ιστορική έρευνα της κατοχικής περιόδου, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο εκείνη την εποχή και τον βοήθησαν στη συγκέντρωση και μελέτη πολύτιμων στοιχείων και αρχείων ή στην αναζήτηση αυθεντικών πρωτογενών πηγών. Παράλληλα μελέτησε διάφορα δημόσια ή ιδιωτικά αρχεία, στα οποία είχε πρόσβαση, ενώ χρησιμοποίησε και προφορικές μαρτυρίες. Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι πρωταρχικός στόχος του ήταν η όσο το δυνατόν αντικειμενική θεώρηση των ιστορικών γεγονότων, ώστε έτσι να εξάγονται ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Στον δεύτερο τόμο γίνεται μια ευρύτερη αναφορά στο φαινόμενο του δοσιλογισμού και αναφέρονται τα πρόσωπα που θεωρήθηκαν ως δοσίλογοι, δηλαδή ως συνεργάτες του κατακτητή κατά την Κατοχή. Οι περιπτώσεις είναι ποικιλόμορφες, γεγονός που για να μελετηθεί απαιτεί ακριβή γνώση. Στο τέλος του όλου έργου θα υπάρξει αναλυτική βιβλιογραφία και ευρετήριο προσώπων. Μερικά από τα περιεχόμενα που συνθέτουν το παρόν έχουν κατά το παρελθόν δημοσιευθεί υπό άλλη μορφή σε περιοδικές εκδόσεις. Ο συγγραφέας θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει όλους όσους τον συνέδραμαν στην ολοκλήρωση αυτού του βιβλίου, χωρίς τη συμβολή των οποίων θα ήταν αμφίβολη η επιτυχής έκβασή του. Ιδιαίτερες ευγνώμονες ευχαριστίες οφείλονται στους στενούς φίλους του Πόπη και Ανδρέα Κύρκο, καθώς και σ έναν ευρύ κύκλο συνεργατών και φίλων.

Περιεχόμενα:

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ 1941

ΜΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΤΟ 1941

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΣ ΚΟΡΕΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΡΤΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ CIA

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σελίδες 404