Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ - Το Στρατηγικόν του ΜαυρικίουΚωδικός: 978960953361Έτος έκδοσης: 2016Συγγραφέας: ΜαυρίκιοςΕκδοτικός οίκος: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Α.Ε.

ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ - Το Στρατηγικόν του Μαυρικίου
Tιμή Καταλόγου:33.92
Έκπτωση:26%
Τελική Τιμή:25.00€
Το στρατιωτικό εγχειρίδιο του ύστερου 6ου αι. που είναι ευρύτερα γνωστό ως το "Στρατηγικόν του Μαυρικίου", είναι ένα από τα πλέον διάσημα έργα της μεσαιωνικής ελληνικής γραμματείας και διαχρονικά θεωρείται κορυφαίο στο είδος της στρατιωτικής γραμματείας. Συνιστά στην κυριολεξία το απόλυτο βυζαντινό "μπεστ σελερ", δεδομένου ότι στην εποχή του είχε την μεγαλύτερη απήχηση μετά την Βίβλο, ενώ και στις μέρες μας είναι ένα διεθνώς καταξιωμένο ανάγνωσμα. Διασώζεται σε 22 χειρόγραφα, ολόκληρο ή αποσπασματικά, και είχε "εκδοθεί" ήδη εκατοντάδες φορές προτού η σύγχρονη έρευνα το αξιοποιήσει στην κατεύθυνση των Βυζαντινών Σπουδών, καθώς και των ειδικών ενδιαφερόντων της Στρατιωτικής Ιστορίας: αντανακλά την εποχή κατά την οποία ο ευρωπαϊκός μεσαιωνικός κόσμος ετοιμαζόταν να διαδεχθεί τον αρχαίο, παρουσιάζει διεξοδικά το υπερεξελιγμένο ιππικό της εποχής αυτής κατά την στρατολόγηση, την εκπαίδευση και την πολεμική επιχείρηση, επιχειρεί την διαμόρφωση στρατιωτικής νοοτροπίας, το δε βιβλίο αρ. 11 συνιστά την μοναδική πηγή της πρώιμης ιστορίας ορισμένων λαών της Ευρώπης. Για τους Έλληνες αναγνώστες αποτελεί επιπλέον ένα τεκμήριο ζωντανής ελληνικής γλώσσας. Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα παρουσίασης του κειμένου σε ευρύτερο κοινό στην Ελλάδα και η μοναδική υπό τον αρχικό τίτλο: "Μαυρικίου Τακτικά Στρατηγικά του επί του βασιλέως Μαυρικίου γεγονότος". Μετάφραση: Γυφτοπούλου, Σοφία. Σελίδες 423, σκληρό δέσιμο.