Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ (1792-1869)Κωδικός: ΕΛΛΟΓ/65728Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Ζαφείριος ΛεύκιοςΕκδοτικός οίκος: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΑ ΝΕΩΤΕΡΑ, ΠΟΙΗΣΗ

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ (1792-1869)
Tιμή Καταλόγου:20.39
Έκπτωση:26%
Τελική Τιμή:15.00€

(. . .) Η ζωή του Ανδρέα Κάλβου, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό, αποτελεί μια σύνθεση όλων των εξακριβωμένων μέχρι σήμερα πληροφοριών που έφερε στο φως η έρευνα τα τελευταία σαράντα χρόνια χωρίς να παραγνωρίζονται όσα στοιχεία από παλαιότερες σχετικές εργασίες εξακολουθούν να συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της βιογραφίας του ποιητή. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται: το πρώτο ποίημα του Ανδρέα Κάλβου στα ελληνικά, η ωδή «Ελπίς πατρίδος» (1819)· σημαντικές επιστολές από την αλληλογραφία του, αναλυτική εργογραφία του ποιητή, καταγραφή των σωζόμενων χειρογράφων του, εκτενής βιβλιογραφία. Το βιβλίο συμπληρώνεται από πλούσια εικονογράφηση (έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες), ενώ συνοδεύεται από χωριστό φυλλάδιο, με φωτογραφική αναπαραγωγή της πρώτης έκδοσης της ωδής «Ελπίς πατρίδος» (Λονδίνο, 1819). (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ