Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥΚωδικός: 978960809464Έτος έκδοσης: 2011Συγγραφέας: Σούρλας Ι. ΓεώργιοςΕκδοτικός οίκος: ΦΛΩΡΟΥ1821

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ
Tιμή Καταλόγου:18.30
Έκπτωση:18%
Τελική Τιμή:15.00€

Η μελέτη των στοιχείων που συνθέτουν το μεγαλείο της πίστης και της αυταπάρνησης ενός «παράτολμου» εγχειρήματος, όπως η Ελληνική Επανάσταση, σου προκαλεί δέος και θαυμασμό. Υπόσχεση από τα μαθητικά χρόνια και αργότερα ελπίδα και επιδίωξη να βρεθώ κάποτε στο Κισινάου, στους χώρους, όπου τα χρόνια της σκλαβιάς συνέρχονταν, σχεδίαζαν κι έπαιρναν τις αποφάσεις για εξέγερση οι πρωταγωνιστές της Φιλικής Εταιρείας.

Χρέος να περιδιαβώ το Ιάσιο, τη Φωξάνη, τους ιερούς ναούς, στους οποίους ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι Ιερολοχίτες προσεύχονταν και ορκίζονταν, πριν ξεκινήσουν τον Αγώνα. Επιθυμία να περπατήσω στα πεδία των μαχών, στο Δραγατσάνι, το Σκουλένι, τη Μονή Σέκου, εκεί που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία οι Γενναίοι.

Το παρόν βιβλίο περιγράφει αυτό το οδοιπορικό και διαρθρώνεται σε δύο διακεκριμένα μέρη, τα οποία, όμως, διαπλέκονται ως προς την αφήγησή τους σπονδυλωτά, σαν δύο παράλληλες διαδρομές σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, στο παρελθόν και το παρόν.

Η αφήγηση, διηθημένη με το συναισθηματικό φορτίο του προσωπικού βιώματος, αποτελεί απόσταγμα της ιστορικής έρευνας, της μελέτης των πηγών, της περιπλάνησης στα πεδία των μαχών. Είναι η προσωπική μαρτυρία για τα συγκλονιστικά αυτά περιστατικά, που εγκαινίασαν την πορεία της Ελλάδας προς την ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια· το σιωπηρό χρέος προς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν, για να ζήσουμε εμείς ελεύθερα· η εσωτερική μας διαδρομή προς τις υψηλές αξίες, που συμβολίζει διαχρονικά ο Ιερός Λόχος.

Σελίδες 191, με έγχρωμες φωτογραφίες και χάρτες.