Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΡΟΥΠΕΛ ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΣΜΟΥΚωδικός: 978618802408Έτος έκδοσης: 2017Συγγραφέας: Νικόλτσιος Βασίλειος, Χαδιά ΑναστασίαΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49

ΡΟΥΠΕΛ ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΣΜΟΥ
Tιμή Καταλόγου:30.00
Έκπτωση:17%
Τελική Τιμή:25.00€

Θεσσαλονίκη 2017, εκδόσεις ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ,  έγχρωμο σκληρόδετο φωτογραφικό λεύκωμα, σελ. 146

Το παρόν αποτελεί μία έντυπη αποτύπωση, ένα είδος εισαγωγής σε ένα άυλο κόσμο. Αυτόν της αρετής και του ηθικού. Ενός κόσμου ο οποίος είναι σμιλευμένος με θάρρος, μεγαλοψυχία και ενέργεια ψυχής και στον οποίο η υπεροψία του δυνατού κάμπτεται από τη δύναμη του δικαίου και της πίστης.


Ο Βασίλειος Νικόλτσιος γεννήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών. Αποφοίτησε από το Φαρμακευτικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και αποστρατεύτηκε το 2002, με αίτησή του, με το βαθμό του Συνταγματάρχη Φαρμακοποιού ε.α. Για περισσότερα από 35 χρόνια ασχολείται με την ιστορική έρευνα, συγκέντρωση, συντήρηση, διάσωση, διαφύλαξη και προβολή ιστορικού υλικού. Έχει στην κατοχή του περισσότερα από 8.000 ιστορικά κειμήλια, με τα οποία έχει οργανώσει περισσότερες από 110 ιστορικές περιοδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το κύριο μέρος της συλλογής του εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης, ενώ κειμήλια της συλλογής του εκτίθενται στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο της Μάχης του Σκρα, στο Μουσείο Επανάστασης 1821 - Εμμανουήλ Παπά Σερρών, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου Ρεθύμνου και στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Η Αναστασία Χαδιά γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος του Φαρμακευτικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει εκπαίδευση σε ειδικούς τομείς ψυχολογίας και κατέχει δίπλωμα υπνοθεραπείας. Στην επαγγελματική της δραστηριότητα περιλαμβάνεται εικοσαετής υπηρεσία αρχικά στην ιδιωτική και κατόπιν στη δημόσια εκπαίδευση και αυτοαπασχόληση στη συνέχεια, σε δική της επιχείρηση φαρμακείου. Εργάστηκε επίσης στο γραφείο Δημοσίων σχέσεων της Νομαρχίας Σερρών, σαν σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, όπου και είχε τη συνολική επιμέλεια της έκδοσης ενός οδηγού με τίτλο Νομός Σερρών/Πρόσληση γνωριμίας. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται επίσης τρία ιστορικά βιβλία με θέμα το οχυρό Ρούπελ και (υπό έκδοση) το πρώτο της μυθιστόρημα. Δραστηριοποιείται στον χώρο των εικαστικών τεχνών και ειδικότερα της ζωγραφικής, με συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις αλλά και ατομικά. Έχει στην κατοχή της περισσότερα από 2000 φαρμακευτικά και ιατρικά κειμήλια, τα οποία συλλέγει εδώ και τριαντα πέντε χρόνια. Το κύριο μέρος της συλλογής της εκτίθεται μόνιμα στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με τον Βασίλειο Νικόλτσιο και έχουν τρεις γιους, τον Νικόλαο, τον Άγη και τον Παύλο.