Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ομηρικόν λεξικόν διεθνών λέξεωνΚωδικός: 978-960-6888-01-4Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Δούκας, ΚώσταςΕκδοτικός οίκος: ΕύανδροςΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ

Ομηρικόν λεξικόν διεθνών λέξεων
Tιμή Καταλόγου:21.30
Έκπτωση:30%
Τελική Τιμή:15.00€

Είναι γνωστόν ότι η ελληνική γλώσσα έχει γονιμοποιήσει όλες τις ευρωπαϊκές και, εν μέρει, μη ευρωπαϊκές γλώσσες. Είναι όμως άγνωστον πόσες λέξεις του Ομήρου, τα κείμενα του οποίου είναι τα αρχαιότερα του κόσμου, βρίσκονται σήμερα σπαρμένες στις ευρωπαϊκές γλώσσες. Το ανά χείρας λεξικόν των διεθνών λέξεων του Ομήρου αποκαλύπτει ότι κάθε ευρωπαϊκή γλώσσα χρησιμοποιεί σήμερα τουλάχιστον 5.000 λέξεις που κατάγονται από την ομηρική και μόνο διάλεκτο ή έχουν ληφθεί αυτούσιες από εκεί. Μπορεί να υποστηριχθεί αβιάστως ότι οι ευρωπαϊκές γλώσσες δεν είναι λατινογενείς αλλά σαφώς ομηρογενείς. Έχει σημασία να τονισθεί τούτο, διότι η αρχαία Ελληνική έλκει την καταγωγή της εκ του Ομήρου, ώστε ουσιαστικότερο και δικαιότερο είναι να λεχθεί ότι η ευρωπαϊκή (ιαπετική) ομογλωσσία κατάγεται εκ των αρχαιοτέρων κειμένων του Ομήρου, η διάλεκτος του οποίου έχει ρίζες στην Γραμμική Γραφή Β, αφού πλείστα όσα λεκτικά απολιθώματα των ετών έχουν ταυτισθεί με λέξεις της ΓΓ Β.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 277
Θέματα: Αρχαία Ελλάδα, Αρχαία Ελληνικά, Λεξικά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα