Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κουβεντιάζοντας με ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή μουΚωδικός: 978-960-320-009-3Έτος έκδοσης: 1993Συγγραφέας: Σκουζέ Πετρίδη, ΛίζαΕκδοτικός οίκος: ΕρμήςΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Κουβεντιάζοντας με ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή μου
Tιμή Καταλόγου:12.72
Έκπτωση:53%
Τελική Τιμή:6.00€

Δεν γράφω παρά όταν είμαι υπό πίεση. Τότε αναγκαστικά παραμερίζω όλες τις αναστολές μου και γράφω. Έτσι η δημοσιογράφος που έγινα ήταν ένας ρόλος που με βοήθησε στην ζωή και κατά τα δεκαπέντε χρόνια της θητείας μου είδα και άκουσα πράγματα που αλλιώς δεν θα γνώριζα. Οι συνεντεύξεις που ακολουθούν ήταν ο καλύτερος τρόπος για μένα να πλησιάσω πολλούς `μύθους` μου που τους εγνώριζα ως συγγραφείς, καλλιτέχνες και εν γένει πνευματικούς ανθρώπους και να τολμήσω να τους θέσω ως δημοσιογράφος μερικές ερωτήσεις, που σαν φίλη και θαυμάστρια δεν θα τολμούσα να κάνω. Φυσικά ο καθένας φτιάχνει μια δικιά του βιογραφία (όμως και αυτή είναι ενδεικτική), άλλα λέει και άλλα αποσιωπά. Στην περίπτωση μου ήταν δύσκολο να αποσιωπήσουν γεγονότα, γιατί είχα άμεση γνώση και επαφή μαζί τους επί μία ολόκληρη τριακονταετία. Και επιπλέον είχα την τύχη, όπως είπα, όλους αυτούς τους εξαιρετικούς ανθρώπους να τους γνωρίζω από κοντά πολύ πριν τους `ανακρίνω`. Η ιδέα των συνεντεύξεων αυτών ξεκίνησε από τις κυρίες Ινώ Κωνσταντοπούλου και Πόλυ Μηλιώρη, που ήταν διευθύντριες του περιοδικού `Πάνθεον`. Και οι περισσότερες συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό αυτό από το 1980 ως το 1990. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την κυρία Α. Σαββίδη που μου παραστάθηκε και βοήθησε να πάρει τη μορφή βιβλίου ο μόχθος μου.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]


ΠΡΟΛΟΓΟΣ 
Κωνσταντίνος Τσάτσος 
Αλέξης Μινωτής 
Μανόλης Χατζηδάκης 
Γιάννης Μόραλης
Γιάννης Τσαρούχης 
Νίκος Σβορώνος
Κούλα Πράτσικα 
Ιωάννα Τσάτσου 
Ελένη Γλύκατζη-Αρβερέλ 
Άννα Σικελιανού
Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας 
Ναταλία Μελά 
Αλέκος Φασιανός 
Γιάννης Γαΐτης 
Κοσμάς Ξενάκης 
Κώστας Αξελός 
Νίκος Νικολάου
Ελένη Καζαντζάκη 
Νίκη Καραγάτση 
Γιώργος και Σοφία Μανουσάκη


Λίγες σημειώσεις στις πρώτες σελίδες

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 355
Θέματα: Ομιλίες
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα