Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ποια αριστερά;Κωδικός: 978-960-522-189-8Έτος έκδοσης: 2004Συγγραφέας: Χιδίρογλου, Νίκος Π.Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΕλλάδα, Πολιτική και κυβέρνηση, Σοσιαλισμός και αριστερά του κέντρου δημοκρατικές ιδεολογίες

Ποια αριστερά;
Τελική Τιμή:12.72€

Οι δεκαετίες που ακολούθησαν την Μεταπολίτευση, στιγματίστηκαν από την λυσσαλέα προσπάθεια των διανοούμενων» της Αριστεράς, να ελέγξουν την παραγωγή των ιδεών και του πνεύματος σε εθνικό επίπεδο. Οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί», δεν άφησαν ζωτικό χώρο σε κανέναν εκ των αντιπάλων τους να αρθρώσουν λόγο. Επέβαλαν μια στυγνή δικτατορία στο χώρο των γραμμάτων, προσπαθώντας να ποδηγετήσουν τις ιδεολογικοπολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Απέτυχαν οικτρά, καθώς οι ιδέες τους και κυρίως οι αυταρχικές πρακτικές τους απορρίφθηκαν στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Όλες οι κοινωνιολογικές έρευνες που είδαν τα τελευταία χρόνια το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Εκκλησία, οικογένεια, δικαιοσύνη και ένοπλες δυνάμεις, βρίσκονται πολύ ψηλά στη συνείδηση των πολιτών και εκεί θα παραμείνουν. Η μελέτη του Νίκου Χιδίρογλου ρίχνει άπλετο φως στα αδιέξοδα των ιδεών της Αριστεράς και αποκαλύπτει κείμενα αλλά και προθέσεις.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 228
Θέματα: Ελλάδα, Πολιτική και κυβέρνηση, Σοσιαλισμός και αριστερά του κέντρου δημοκρατικές ιδεολογίες
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα