Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΛυσίμαχοςΚωδικός: 978-960-522-209-3Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Ρόζος, Ευάγγελος Γ.Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΒιογραφία: γενικά

Λυσίμαχος
Τελική Τιμή:21.20€

Ο Λυσίμαχος ήταν πάνω απ` όλα ένας από τους λίγους που μπορεί ακόμα να γίνει παράδειγμα και υπόδειγμα μιας εσωτερικής συνέπειας και πειθαρχίας, μιας ακατάβλητης και αδιάκοπης προσπάθειας και δραστηριότητας, που έτεινε συνεχώς στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου σκοπού. Ίδρυσε ένα απέραντο, πλην θνησιγενές, βασίλειο και έπεσε μαχόμενος υπερασπίζοντάς το. Ο ίδιος ήταν ο δημιουργός ενός μεγαλεπήβολου έργου όσο και ο κυριότερος υπαίτιος της καταστροφής του. Αντιφατικός, μεγαλοπράγμων, φιλόδοξος, με ευρύτητα πνεύματος, πρωτοπόρος στην εποχή του, ανδρείος και ακαταπόνητος. (. . .) Φυσικά δεν ήταν άγιος ούτε αλάνθαστος. (. . .) Ήταν ένας γνήσια μεγάλος αφού τα μεγάλα, τα δύσκολα και τα περίλαμπρα έργα στάθηκαν, σ` όλη του τη ζωή, οι μόνιμοι στόχοι του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 455
Θέματα: Βιογραφία: γενικά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα