Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οδοιπορικό στη Ν. ΓαλλίαΚωδικός: 978-960-85157-4-1Έτος έκδοσης: 1993Συγγραφέας: Βρανόπουλος, Επαμεινώνδας Α.Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΤαξιδιωτική λογοτεχνία

Οδοιπορικό στη Ν. Γαλλία
Τελική Τιμή:9.49€

Η σειρά των Οδοιπορικών στη Μεγάλη Ελλάδα, στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ιορδανία, στο Πακιστάν, στην Τυνησία και στη Ν. Γαλλία είναι σειρά βιβλίων - ιστορικοαρχαιολογικών οδηγών για τις χώρες αυτές όπου αναπτύχθηκαν σπουδαίοι πολιτισμοί, αλλά ταυτόχρονα είναι και σειρά `Οδοιπορικών στον άγνωστο ελληνισμό`, επειδή τα οδοιπορικά δίνουν έμφαση στην περιγραφή των ελληνικών μνημείων αλλά και της ζωντανής ελληνικής παράδοσης, όπου αυτή επιβίωσε υπό μορφή ελληνοφώνων, ελληνορθόδοξων ή και αρχαιοελληνικών πολιτισμικών επιβιώσεων.
Στο Οδοιπορικό στη Ν. Γαλλία περιγράφονται τα ελληνικά, τα γαλατικά, τα ρωμαϊκά, τα μεσαιωνικά και τα νεότερα μνημεία της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ίδρυση και την ακμή των ελληνικών αποικιών της Γαλλίας αλλά και στην ευεργετική επίδραση που άσκησαν στον εκπολιτισμό των Γαλατών. Εκτενής λόγος γίνεται για τα ευρήματα των ανασκαφών στους χώρους όπου υπήρξαν ελληνικές αποικίες αλλά και για τη `νεοελληνική Μασσαλία`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 179
Θέματα: Ταξιδιωτική λογοτεχνία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα