Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η μόδα στην αρχαία ΕλλάδαΚωδικός: 978-960-206-264-7Έτος έκδοσης: 1993Συγγραφέας: Pekridou Gorecki, AnastasiaΕκδοτικός οίκος: Παπαδήμας Δημ. Ν.ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ

Η μόδα στην αρχαία Ελλάδα
Tιμή Καταλόγου:29.00
Έκπτωση:76%
Τελική Τιμή:7.00€

 βελτιωμένη με 77 εικόνες και σχέδια.

Κάθε προσπάθεια, που αποσκοπεί στο να προβάλλει συνοπτικά τις ενδυματολογικές συνήθειες της ελληνικής αρχαιότητας στον καθρέφτη των πολύ διαφορετικών καταλοίπων της, φαίνεται εκτεθειμένη σε μια προβληματική, η οποία είναι οικεία στις αρχαιογνωστικές επιστήμες από την παιδική τους ηλικία. Εξαιτίας του καταθλιπτικού πλήθους διαφορετικού χαρακτήρα γραμματειακών επιγραφικών, παπυρικών και εικαστικών μαρτυριών, που παραλάβαμε, επειδή δεν τις αξιοποιήσαμε πολλαπλώς ακόμη, είναι αναπόφευκτο να περιοριστούμε εκ των προτέρων στη μια ή στην άλλη κατεύθυνση. Εάν κατορθώσουμε σήμερα να κοιτάξουμε προς το παρελθόν και να διατρέξουμε τους αιώνες της ιστορικής έρευνας, θα διαπιστώσουμε σαφώς ότι το φαινόμενο ενδυμασία, μέσα στο κύλισμα του χρόνου, ξεκίνησε από διαφορετικές κατευθύνσεις. Για αυτό η έρευνα ασκήθηκε με διαφορετικούς σκοπούς και απέκτησε ετερόκλιτη σημασία.


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 217
Τίτλος πρωτότυπου: Mode im antiken Griechenland
Θέματα: Αρχαία Ελλάδα, Σχεδίαση & θεωρία μόδας, Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα