Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕπιδημιολογίαΚωδικός: 978-960-394-147-7Έτος έκδοσης: 1982Συγγραφέας: Τριχόπουλος, ΔημήτρηςΕκδοτικός οίκος: Παρισιάνου Α.Ε.Επιδημιολογία και ιατρική στατιστική

Επιδημιολογία
Tιμή Καταλόγου:37.00
Έκπτωση:59%
Τελική Τιμή:15.00€

Επιδημιολογία ονομάζεται η μελέτη της κατανομής διαφόρων νοσημάτων στον ανθρώπινο πληθυσμό και των παραγόντων που διαμορφώνουν την κατανομή αυτή. Οι επιδημιολογικές μέθοδοι σε αντιδιαστολή προς τις πειραματικές επικεντρώνονται σε ανθρώπινους πληθυσμούς, και σε αντίθεση προς την παραδοσιακή κλινική έρευνα η επιδημιολογική διερεύνηση αφορά ομάδες και είναι κατά κανόνα συγκριτική. Η συλλογική και συγκριτική θεώρηση στοιχειοθετεί την υπεροχή της επιδημιολογικής απέναντι στην περιπτωσιακή κλινική έρευνα, ενώ η έλλειψη υποχρεωτικής νοσολογικής αντιστοιχίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τα διάφορα πειραματόζωα αποτελεί σημείο υπεροχής της επιδημιολογικής απέναντι στην πειραματική έρευνα. (. . .) Στο βιβλίο αυτό περιέχονται οι αρχές και οι μέθοδοι της γενικής επιδημιολογίας καθώς και οι εφαρμογές της στην αιτιολογική έρευνα, στην κλινική ιατρική και στις υγειονομικές υπηρεσίες. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 556
Θέματα: Επιδημιολογία και ιατρική στατιστική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα