Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ - ΛΟΓΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣΚωδικός: 978-960-454-200-0Έτος έκδοσης: 2017Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΛΑΣΕκδοτικός οίκος: ΕΡΩΔΙΟΣ

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ - ΛΟΓΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ
Tιμή Καταλόγου:8.00
Έκπτωση:30%
Τελική Τιμή:5.60€

Η παρούσα προσπάθεια-μετάφραση αποσκοπεί στο να δοθεί ο Τρωικός Πόλεμος ως ιστορικό γεγονός, όπως τον έχει καταγράψει ο Ιωάννης Μαλαλάς, γιατί ο πόλεμος αυτός ως ποιητική αφήγηση είναι γνωστός από τα Ομηρικά έπη.

Υπό αυτή την έννοια εικάζουμε ότι θα φανεί ενδοαφέρουσα και χρήσιμη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που θαθελήσουν να αγγίξουν ένα καθαρά ανθρώπινο γεγονός, που προέκυψε από έργα ανθρώπων και ενέργειες και πράξεις τους, χωρίς... θεϊκές παρεμβάσεις και ας... υπήρξαν τέτοιες, ποιητική αδεία, πάμπολλες μέσα στο πολυσχιδές επικό έργο του χρυσού ποιητή μας.

Τα έργα που είχε ως πηγές ο Μαλαλάς ήταν αυτά που έγραψαν οι εξής συγγραφείς: Δίκτυς ο Κρητικός, Σίσυφος ο Κώος, Όμηρος, Δομνίκος, Θέμις (ο), Μίνως, Αυλέας, Ευριπίδης.

 

Σελίδες: 86