Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σκιές της πόληςΚωδικός: 978-960-8187-32-0Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Λιόλιος, ΓιώργοςΕκδοτικός οίκος: ΕΥΡΑΣΙΑΙσραήλ, Ιστορία Μέσης Ανατολής

Σκιές της πόλης
Tιμή Καταλόγου:35.33
Έκπτωση:60%
Τελική Τιμή:14.00€

Το να προσπερνάς ή να προσπαθείς να αποκρύψεις το εβραϊκό παρελθόν μιας πόλης αποκαλύπτει μια παθογένεια συλλογικής ενοχής και φυλετικής αλαζονείας, που σε ωθούν στο να θέλεις να απαλλαγείς από αυτό. Για μια μακρά περίοδο, τουλάχιστον δυο γενεών, έχουμε ξεχάσει πώς να συνυπάρχουμε με τον ¶λλο. Ωστόσο, η συνύπαρξη με το Διαφορετικό επιστρέφει αναγκαία ως πραγματικότητα περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν. (. . .) Με κύριο εργαλείο τις μαρτυρίες των επιζώντων, στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μια φυσική και ηθική αναπαράσταση των διώξεων σε βάρος των Ελληνοεβραίων κατοίκων της Βέροιας, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο το θάνατο εκατοντάδων Εβραίων στα κρεματόρια του ¶ουσβιτς/Μπιρκενάου αλλά και την οριστική απώλεια της ιδιοσυστασίας της πόλης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 513
Θέματα: Ισραήλ, Ιστορία Μέσης Ανατολής
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα