Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου ΚαραθεοδωρήΚωδικός: 978-960-7007-84-1Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Σπανδάγος, Ευάγγελος Κ.Εκδοτικός οίκος: ΑΙΘΡΑΒιογραφία: γενικά, Ιστορία των μαθηματικών

Η ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή
Tιμή Καταλόγου:21.20
Έκπτωση:29%
Τελική Τιμή:15.00€

[...] Για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή έχουν κατά καιρούς γραφτεί πολλά. Καταξιωμένοι σύγχρονοι μαθηματικοί, αλλά και ιστορικοί των μαθηματικών έχουν αναφερθεί με ενθουσιασμό, τόσο στο διδακτικό όσο και στο ερευνητικό του έργο.
Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί επανειλημμένως από γνωστούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού.
Πολλά γνωστά Πανεπιστήμια, πολλές διακεκριμένες Μαθηματικές Εταιρείες, αλλά και πολλοί κορυφαίοι επιστήμονες έχουν τιμήσει τη μνήμη του με κάθε είδους εκδηλώσεις.
Από το 1950 (έτος του θανάτου του) και εντεύθεν, έχω πάρει ένα πλήθος διαφόρων μηνυμάτων από επιστήμονες, αλλά και απλούς ανθρώπους που εκδηλώνουν θαυμασμό για το έργο του πατέρα μου.
Η ελληνική πολιτεία με τη σειρά της τον τίμησε το 1994, με την έκδοση και κυκλοφορία ειδικού γραμματοσήμου, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει δώσει το όνομά του σε αρκετούς δρόμους. [...] (Από τον πρόλογο της Δέσποινας Ροδοπούλου-Καραθεοδωρή)

[...] Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης στο βιβλίο δεν παρουσιάζονται μόνο στείρα βιογραφικά στοιχεία και επιστημονικά επιτεύγματα, αλλά φωτίζονται άγνωστες πτυχές της ζωής, του χαρακτήρα και της επιστημονικής σταδιοδρομίας του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 445
Θέματα: Βιογραφία: γενικά, Ιστορία των μαθηματικών
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα