Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΚωδικός: 978-960-320-034-5Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Δέλτα, Πηνελόπη Σ., 1874-1941Εκδοτικός οίκος: ΕρμήςΕλλάδα, 20ος αιώνας, Βιογραφία: λογοτεχνική, Οι πολιτικοί ηγέτες και ηγεσία

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
Tιμή Καταλόγου:21.20
Έκπτωση:63%
Τελική Τιμή:7.90€

ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ Π. Σ. ΔΕΛΤΑ 1


(...) Σ` αυτόν τον πρώτο τόμο του Αρχείου Π.Σ. Δέλτα συγκεντρώθηκε ό,τι βρέθηκε στα χαρτιά της Πηνελόπης Δέλτα που έχει άμεση σχέση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την εποχή του. Πρόκειται, βασικά, για δικά της γραπτά που συμπληρώνονται με την αλληλογραφία. (...) Το βιβλίο αυτό, που κρατά στα χέρια του ο αναγνώστης, κυκλοφορεί σαράντα δύο χρόνια μετά το θάνατο του Βενιζέλου, τριάντα εφτά μετά το θάνατο της Δέλτα. Τα κείμενα που δημοσιεύονται ήταν πια καιρός να βγουν στο φως, έτσι όπως περισώθηκαν: πρώτη ύλη για μελέτη και κριτική. Η έκδοση δεν γυρεύει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα γράφει η Πηνελόπη Δέλτα. Δεν ελέγχει τα γραφόμενά της. Τα καταθέτει. Προσθέτοντας, όπου αυτό είναι εφικτό, αναφορές σε έντυπα και κείμενα που πρέπει να της ήταν γνωστά, που ίσως αποτελούν τις πηγές της, που ίσως προσδιόρισαν ή επηρέασαν τα όσα κατέγραψε.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 391
Θέματα: Ελλάδα, 20ος αιώνας, Βιογραφία: λογοτεχνική, Οι πολιτικοί ηγέτες και ηγεσία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα