Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣΚωδικός: 978-960-8094-24-6Έτος έκδοσης: 2007Συγγραφέας: Μιχαλολιάκος, ΙωάννηςΕκδοτικός οίκος: Στρατηγικές ΕκδόσειςΙστορία, Πόλεμος και άμυνας

ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Tιμή Καταλόγου:31.69
Έκπτωση:27%
Τελική Τιμή:23.00€

Βασικός σκοπός της συγγραφής αυτής είναι η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, που η λήθη αποτελεί βασικό γνώρισμα της, είναι σκόπιμο να γνωρίζουμε την ιστορία μας, σταθμίζοντας τις δυνάμεις μας, για να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Το παρόν πόνημα είναι μια αναφορά στην ιστορία και τη συμβολή του Ελληνικού Πυροβολικού στους Αγώνες του Έθνους. Το Πυροβολικό έδωσε το βροντερό παρόν σε όλους τους αγώνες του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν.
Στις σελίδες που ακολουθούν ξεδιπλώνεται η ιστορία του Πυροβολικού από τις απαρχές του χρόνου. Από τους καταπέλτες του Διονυσίου Α΄ των Συρακουσών, του Φιλίππου, του Αλεξάνδρου, του Δημητρίου του Πολιορκητή, το ατμοτηλεβόλο του Αρχιμήδη, το Υγρό Πυρ των Ελλήνων του Βυζαντίου, τα όπλα των Ελλήνων στα 400 χρόνια της σκλαβιάς, μέχρι τα κανόνια των αγωνιστών του 1821, του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922), στο έπος της Αλβανίας και των οχυρών (1940-1941) και στην Κύπρο το 1974.
Ας ελπίσουμε ότι εμείς οι σύγχρονοι πυροβολητές, αν χρειαστεί, θα φανούμε αντάξιοι των προγενεστέρων μας, πιστοί στις παραδόσεις της φυλής και του όπλου.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 250
Θέματα: Ιστορία, Πόλεμος και άμυνας
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα