Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η φυλακισμένηΚωδικός: 978-960-274-393-5Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Fitoussi Michele, Oufkir MalikaΕκδοτικός οίκος: ΨΥΧΟΓΙΟΣΜαρόκο, Αληθινές ιστορίες, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Η φυλακισμένη
Tιμή Καταλόγου:16.82
Έκπτωση:23%
Τελική Τιμή:13.00€

Μαρόκο 1958. Η μικρή Μαλίκα Ουφκίρ, κόρη στρατιωτικού εξαιρετικά αφοσιωμένου στον βασιλιά Μουχάμαντ Ε΄, πηγαίνει να ζήσει στο βασιλικό παλάτι. Για έντεκα χρόνια μεγαλώνει σαν πριγκίπισσα μαζί με την μικρή κόρη του βασιλιά και μαθαίνει όλα όσα πρέπει να ξέρει μια αριστοκράτισσα και πλούσια κληρονόμος. Μέσα στην μεθυστική ατμόσφαιρα του χαρεμιού, ανάμεσα στις γυναίκες και τις παλλακίδες του βασιλιά, αυτή η περήφανη απόγονος των Βερβέρων νοιώθει να πνίγεται. Δεν της λείπει τίποτα παρά μόνο η ελευθερία της. Και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Βασιλιάς τώρα είναι ο Χασάν ο Β?. Το 1972 ένα πραξικόπημα εκδηλώνεται. Οι υποψίες στρέφονται στον πατέρα της, στρατηγό πλέον, ο οποίος θα το πληρώσει με τη ζωή του. Όμως οι συνέπειες θα είναι τρομερές και για την οικογένειά του. Η γυναίκα του και τα έξι παιδιά του, το μικρότερο μόλις δυόμισι ετών, ρίχνονται στις ανήλιαγες μαροκινές φυλακές. Θα μείνουν εκεί για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μία αληθινή ιστορία. Είναι μια μαρτυρία συνταρακτική όπως τη διηγήθηκε η ίδια η Μαλίκα. Σαν μια μοντέρνα Σεχραζάτ, η Μαλίκα δεν ξέχασε τίποτε. Ούτε τις αγωνίες, ούτε τις μοναχικές της νύχτες, ούτε την πείνα, τη δίψα, το βιασμό της αξιοπρέπειας. Σήμερα, με όπλο το χιούμορ και τη δύναμή της, που ποτέ δεν της έλειψαν, προσπαθεί να αναπληρώσει το χαμένο καιρό και να απαλύνει τα σημάδια που δεν θα σβήσουν ποτέ. Να γίνει αυτό που πάντα λαχταρούσε. Γυναίκα ελεύθερη!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ