Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Πόσο επίκαιρη είναι η αθηναϊκή δημοκρατία σήμερα;Κωδικός: 978-960-320-189-2Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Amedeo, Fabrice & De Romilly, Jacqueline, 1913-2010Εκδοτικός οίκος: ΕρμήςΑρχαία Ελλάδα, Ομιλίες, Ιστορία, Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού, Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία

Πόσο επίκαιρη είναι η αθηναϊκή δημοκρατία σήμερα;
Tιμή Καταλόγου:12.72
Έκπτωση:61%
Τελική Τιμή:4.90€

Είναι δύσκολο να είσαι νέος σήμερα. Να πιστεύεις σε έναν κόσμο και σε μια κοινωνία όπου η λέξη "κρίση" ακούγεται πιο συχνά από ποτέ άλλοτε. Τι να κάνουμε; Μια επανάσταση; Να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά; Όχι. Πρέπει να ξανασμίξουμε με την αρχή της δημοκρατίας μας καθαυτή, να ξαναβρούμε το θάρρος των πρώτων της βημάτων, ώστε να ανακάμψει η κοινωνία που σήμερα νοσεί.

Το βιβλίο αυτό είναι ένας διάλογος μεταξύ δύο γενεών. Η Jacqueline de Romilly, η διάσημη ελληνίστρια, προσφέρει σε έναν νέο άνθρωπο χρήσιμες απαντήσεις. Οι συνομιλίες αυτές επιχειρούν να δώσουν στη νέα γενιά την οπτική και τα στοιχεία που θα της επιτρέψουν να αυτοκαθοριστεί και να επιλέξει τον ρόλο της στην κοινωνία του μέλλοντος.

Περιλαμβάνονται οι ενότητες:
- Το πνεύμα της Δημοκρατίας
- Οι δημοκρατικές αξίες
- Η παιδεία
- Η ελευθερία
- Η ισότητα
- Η ομόνοια
- Η βία
- Η Ευρώπη
- Κόμματα, συνδικάτα και σύλλογοι
- Συμπέρασμα: ενάντια στη σημερινή απογοήτευση

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 197
Θέματα: Αρχαία Ελλάδα, Ομιλίες, Ιστορία, Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού, Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα