Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Συνοπτική ιστορία της γενοκτονίας των Ελλήνων της ΑνατολήςΚωδικός: 978-960-467-105-2Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Τσιρκινίδης, ΧάρηςΕκδοτικός οίκος: Κυριακίδη ΑφοίΕλλάδα, Τουρκία, Ευρωπαϊκή ιστορία

Συνοπτική ιστορία της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής
Τελική Τιμή:13.00€

[...] Το πλούσιο υλικό και η άρτια οργάνωση των γαλλικών αρχείων με βοήθησαν στην ανεύρεση πολύτιμων εγγράφων σχετικών με τις τύχες των Ελλήνων της Ανατολής κατά την υπόψη περίοδο.
Συγκρίνοντας τις πληροφορίες από ελληνικές πηγές μ` εκείνες των γαλλικών αρχών οδηγήθηκα σε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Επειδή, όμως, είναι γνωστό ότι λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας πολλές φορές συνέβαλλαν στην απόκρυψη ή παρασιώπηση της εκάστοτε, εν εξελίξει πραγματικότητας, γι` αυτό κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνουν διασταυρώσεις πληροφοριών και από πηγές άλλων χωρών.
Στο ανά χείρας βιβλίο, βέβαια, δεν περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες των ερευνών. Εντούτοις, παρέχονται αρκετές πληροφορίες, οι οποίες φανερώνουν ό, τι οι διωγμοί σε βάρος των Ελλήνων έγιναν με πρόθεση και σχέδιο ριζικής εκκαθάρισης, και ό,τι τα διαπραχθέντα εγκλήματα εκ μέρους των Τούρκων εμπίπτουν στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου `Περί Γενοκτονίας`.
Το βιβλίο, παρά τη συνοπτικότητά του, αποτελεί ισχυρό τεκμήριο, κατάλληλο για ενημέρωση ατόμων, κυβερνήσεων, και διεθνών οργανισμών, με τελικό σκοπό την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής παγκοσμίως. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 256
Θέματα: Ελλάδα, Τουρκία, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα