Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

SPQR ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΗΣΚωδικός: 978-960-221-764-1Έτος έκδοσης: 2017Συγγραφέας: Beard, MaryΕκδοτικός οίκος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΙστορία : αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα

SPQR ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΗΣ
Tιμή Καταλόγου:31.80
Έκπτωση:31%
Τελική Τιμή:22.00€

Πώς ένα άσημο χωριό της κεντρικής Ιταλίας έγινε η πρώτη παγκόσμια υπερδύναμη; SPQR είναι η συντομογραφία του Senatus Populusque Romanus, «η Σύγκλητος και ο Λαός της Ρώμης». Αυτή είναι η ιστορία τους.

Η αρχαία Ρώμη μάς αφορά: κρίνουμε ακόμη τις δικές μας κοινωνίες απέναντι σ? αυτή την ιστορία των βασιλιάδων, των Συγκλητικών και των δεκατεσσάρων αυτοκρατόρων, της κατάκτησης και της ειρήνευσης, της τάξης και της υπερβολής, ενώ οι ρωμαϊκές διαμάχες γύρω από τα έθνη, την αυτοκρατορία, την ιδιότητα του πολίτη, την τρομοκρατία και τα δικαιώματα του ατόμου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε σήμερα την πολιτική οργάνωση και την πολιτική ελευθερία.

Διατρέχοντας χίλια χρόνια ρωμαϊκής ιστορίας, η Μαίρη Μπηρντ ρίχνει νέο φως στον ρωμαϊκό πολιτισμό, από το τρεχούμενο νερό μέχρι τη δημοκρατία, από τους Γαλατικούς Πολέμους μέχρι την Pax Romana, από τη δουλεία μέχρι τη μετανάστευση, κι από το μεγάλο άλμα προς τα μπρος μέχρι τις μεταμορφώσεις του Αυγούστου.

Κατάλογος χαρτών
Πρόλογος
1. Η πιο μεγάλη ώρα του Κικέρωνα
2. Εν αρχή
3. Οι βασιλιάδες της Ρώμης
4. Το μεγάλο άλμα της Ρώμης προς το εμπρός
5. Ένας ευρύτερος κόσμος
6. Νέα πολιτική
7. Από την αυτοκρατορία στους αυτοκράτορες
8. Η ζωή μακριά από τις μάχες
9. Οι μετασχηματισμοί του Αυγούστου
10. Δεκατέσσερις αυτοκράτορες
11. Οι έχοντες και οι μη έχοντες
12. Η Ρώμη έξω από τη Ρώμη
Επίλογος
Περαιτέρω διάβασμα
Χρονολόγιο
Ευχαριστίες
Κατάλογος εικόνων
Ευρετήριο

Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 536
Θέματα: Ιστορία : αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα